εκτυπωση

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΚΑΤΑΙΦΙ ΚΑΙ ΑΝΘΟΤΥΡΟ!!

Μια τυροπιτα αφρος με ελαχιστα λιπαρα!!
ΥΛΙΚΑ— 1 συσκευασια φυλλο καταιφι— 1 λιτρο γαλα 0%— 250γρ ανθοτυρο— 200γρ φετα— 3 κ.σ.κιτρινο λαιτ τριμμενο τυρι
1 κ.γλ αλατι— 2 κ.σ. ελαιολαδο

Με ενα πινελακι λαδωνουμε ελαφρα το ταψι μας. Αφρατευουμε πολυ καλα το φυλλο και βαζουμε το μισο στο ταψι.
Ριχνουμε απο πανω τα τυρια σε κυβακια τα λευκα (κραταμε 50γρ ανθοτυρο στην ακρη) και το τριμμενο κιτρινο.
Απο πανω βαζουμε το υπολοιπο φυλλο καταιφι αφου το εχουμε αφρατεψει πολυ καλα.
Χτυπαμε στο μουλτι το 1 λιτρο γαλα με το ανθοτυρο που κρατησαμε και το αλατι. Ριχνουμε απο πανω αυτο το μειγμα και πιεζουμε να βραχει καλα ολο το απο πανω φυλλο. Με το πινελο λαδωνουμε απο πανω με το υπολοιπο λαδι.
Ψηνουμε σε χαμηλη θερμοκρασια 170 γυρω στα 60 λεπτα και μετα αν δεν εχει παρει χρωμα το ανεβαζουμε στους 200 εως να παρει απο πανω χρυσαφι χρωμα. Το απολαμβανουμε ζεστο χωρις πολλες τυψεις!!!!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...