εκτυπωση

Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ


ΤΥΡΟΠΙΤΑΚΙΑ  ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΖΥΜΗ ΚΟΥΡΟΥ

ΥΛΙΚΑ
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 2% λιπαρά στραγγιστό 
  • 100 γρ λάδι  
  • 250 γρ φαρίνα ολικής 
  • 1/2 κ.γλ.αλατι
Δεν προσθέτουμε νερό!!!

ΓΕΜΙΣΗ 
  •  1 φλιτζάνι ανθότυρο  
  • 3 κ.σ. τριμμένο τυράκι με λίγα λιπαρά 
  • 1/2 κ.γλ.γλυκιά πάπρικα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΖΥΜΗΣ - σε ένα μπολ χτυπάμε το γιαούρτι με το λάδι και το αλάτι και τέλος την φαρίνα.
Ζυμώνουμε πολύ καλά τυλίγουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Μετά ανοίγουμε φύλο μεγάλο ανάμεσα σε 2 κομμάτια λαδόκολλα και κόβουμε στρογγυλά πιτάκια με μια κούπ ή ποτήρι..  

ΓΕΜΙΣΗ - ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί βάζουμε 1κ.γλ σε κάθε πιτάκι.
Αν θέλουμε χτυπάμε 1 κρόκο με ελάχιστο νερό και αλείφουμε τα τυροπιτάκια μας πριν τα ψήσουμε
Τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 αέρα έως να πάρουν ωραίο χρώμα ( γύρω στα 15-20 λεπτά)
Γίνονται τραγανά σαν την ζύμη κουρού!!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ !!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...