εκτυπωση

Κυριακή, 11 Οκτωβρίου 2015

ΜΑΡΟΥΛΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ΜΕ ΓΕΜΙΣΗ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ.!!!!

ΥΛΙΚΑ - 1 στηθος κοτοπουλο - 1/2 κεσεδακι γιαουρτι 0% - μισο ματσακι ανιθο - 4 φρεσκα κρεμμυδακια - μισο ματσακι δυοσμο - ξυσμα και χυμο απο 1 λεμονι - αλατι - πιπερι - 3 κ.σ. ελαιολαδο- 2 μαρουλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ - Βραζουμε παρα πολυ καλα το στηθος κοτοπουλο.
Το βγαζουμε και το ξεψαχνιζουμε μικρα-μικρα κομματακια.Το ζωμο απο το κοτοπουλο το κραταμε..!
Σε ενα μπωλ βαζουμε το κοτοπουλο-γιαουρτι-ανιθο-κρεμμυδακια-δυοσμο-το ξυσμα απο το λεμονι-αλατι-πιπερι κ ανακατευουμε καλα.
Απο τα μαρουλια βγαζουμε τα εξωτερικα φυλλα (την καρδουλα τη κραταμε για την σαλατα μας)και τα βουταμε για 1 λεπτο (μονο)σε νερο που βραζει.
Τα σουρωνουμε και οταν λιγο κρυωσουν βαζουμε ενα κουταλακι απο το μειγμα κοτοπουλο που φτιαξαμε και τα διπλωνουμε οπως κανουμε με τους λαχανοντολμαδες.
Τοποθετουμε τους διπλωμενους μαρουλοντολμαδες μας σε κατσαρολα ριχνουμε τον χυμο λεμονιου το ελαιολαδο αλατι-πιπερι και 1 ποτηρι απο τον ζωμο που κρατησαμε.Βραζουμε για 20-25 λεπτα!!
..........................ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ........................
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...