εκτυπωση

Πέμπτη, 26 Νοεμβρίου 2015

ΚΥΔΩΝΟΠΑΣΤΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!

 

ΚΥΔΩΝΟΠΑΣΤΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!!

ΥΛΙΚΑ - 1 κιλό καθαρισμένα κυδώνια - 30γρ LA MIA STEVIA κρυσταλλική σε αναλογία 1/3
και καθαρότητα 97,2% - 1 κ.σ. κανέλα - 1 κ.γλ. γαρίφαλο τριμμένο - 1/2 κούπα ασπρισμένα αμύγδαλα - 2 κ.σ. σκόνη ζελατίνης - αρμπαρόριζα -  χυμό απο 1 λεμόνι - 150γρ καρύδα

Καθαρίζουμε τα κυδώνια τα κόβουμε στα 4 και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με 3 ποτήρια νερό να βράσουν για 60 λεπτά.Τα βγάζουμε και τα πολτοποιούμαι. Βάζουμε τον πολτό σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε την στέβια -κανέλα-γαρίφαλο-χυμό λεμόνι και τα αμύγδαλα.
Σιγοβράζουμε σε χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας να φύγουν σχεδόν ολα τα υγρά.
Σε λίγο κρύο νεράκι (4 κ.σ.)ρίχνουμε την σκόνη ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
Αφήνουμε 2-3 λεπτά και μετα το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τον πολτό κυδωνιού
Ανακατεύουμε πολύ καλά και το αδειάζουμε σε ταψί που στην βάση έχουμε ρίξει καρύδα
Ρίχνουμε και απο πάνω καρύδα και το βάζουμε στο ψυγείο να πήξη για αρκετές ώρες
Χαράζουμε σε τετράγωνα κομματάκια βάζοντας πάνω ενα αμύγδαλο 

Αν θέλετε να το απολαύσετε σαν μαρμελάδα κυδώνι απλά δεν βάζετε την ζελατίνη και μοιράζεται τον πολτό σε βάζα 

...........................καλή σας απόλαυση...........................

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...