εκτυπωση

Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου 2015

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΤΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

 

Η ΠΙΤΑ ΤΗΣ ΜΑΡΙΑΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΤΙΚ ΚΟΛΟΚΥΘΑΣ

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ -1/2 κούπα ελαιόλαδο - 1 κούπα νερό - 1 κ.σ. αλάτι - αλεύρι ολικής οσο πάρει έως να γίνει μια ωραία ζύμη.

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ - 1 κιλό σπανάκι καθαρισμένο-πλυμένο και ελαφρά βρασμένο - 2 τριμμένα πράσινα κολοκύθια - 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι - 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο άνιθο - 4 φρέσκα κρεμμυδάκια - 1 κ.σ. ξερό δυόσμο - 1 κ.σ. αλάτι - 1 κ.λ. πιπέρι - 1 μεγάλο κομμάτι ανθότυρο - 3 κ.σ. ελαιόλαδο

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι και ανοίγουμε 2 φύλλα λεπτά. Λαδώνουμε ελάχιστα το ταψί και βάζουμε το 1 φύλλο.
Ετοιμάζουμε την γέμιση βάζοντας όλα τα υλικά εκτός απο το ανθότυρο. Ρίχνουμε την γέμιση πάνω στο φύλλο και απο πάνω σπάμε με το χέρι μας το ανθότυρο σε χοντρά κομμάτια.
Σκεπάζουμε με το άλλο φύλλο , κόβουμε σε κομμάτια με ένα πινελάκι λαδώνουμε το φύλλο με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και ψήνουμε στους 180 αέρα έως να πάρει ωραίο χρώμα.


Για τα στίκ κολοκύθας ( σαν πατάτες τηγανιτές) κόβουμε κίτρινη κολοκύθα σε στίκ και την βάζουμε σε ενα μπολ. Ραντίζουμε με ελάχιστο ελαιόλαδο αλάτι-πιπέρι-γλυκιά πάπρικα και ρίγανη..Ανακατεύουμε πολύ καλά και τα βάζουμε σε ταψάκι με λαδόκολλα Ψήνουμε στούς 200 αέρα εως να ξεροψηθούν.. Η γεύση της θα σας συναρπάσει!!!.
Δεν θα ξανα ζηλέψετε πατάτες τηγανιτές!!!

............................ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.........................

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...