εκτυπωση

Πέμπτη, 10 Δεκεμβρίου 2015

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ (χωρίς ρύζι) ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

 

ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΑ (χωρίς ρύζι) ΜΕ ΦΑΣΟΛΑΚΙΑ

ΥΛΙΚΑ - 1/2 κιλό άπαχο μοσχαρίσιο κιμά(ή κιμά γαλοπούλας) - 1 τριμμένο κρεμμύδι
(και άλλο 1 ψιλοκομμένο) - 2 σκελίδες σκόρδο - 2 κ.σ. ψιλοκομμένος μαιντανός
λίγο ψιλοκομμένο δυόσμο - 1 κιλό φασολάκια - 2 ώριμες τριμμένες ντομάτες - αλάτι
πιπέρι - 1 αυγό - 3 κ.σ.ελαιόλαδο

Ετοιμάζουμε τον κιμά βάζοντας μέσα το τριμμένο κρεμμύδι-την 1 σκελίδα σκόρδο-1 αυγό και την 1 κ.σ.μαϊντανό. Αλάτι-πιπέρι-δυόσμο και ζυμώνουμε πολύ καλά. Πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα βάζουμε για 1/2 ώρα στο ψυγείο.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο,το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και την 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη και αυτή. Σωτάρουμε για λίγο και βάζουμε μέσα τα φασολάκια κάνοντας μερικά γυρίσματα. Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα την 1 κ.σ. μαιντανό αλάτι πιπέρι και 1 ποτήρι νερό. Όταν πάρει βράση ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλοκεφτεδάκια που έχουμε αφήσει στο ψυγείο , σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε να σιγοβράσει έως να φύγουν όλα τα υγρά του.

Ενα πολύ νόστιμο και υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια!!

..........................ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ................................


 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...