εκτυπωση

Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016

ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑΣ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΒΟΥΤΥΡΟ





ΠΑΣΤΑΚΙΑ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑΣ 

ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ & ΧΩΡΙΣ  ΒΟΥΤΥΡΟ  .....

σκέτα ή με σως σοκολάτας!!!!!!!




 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΡΥΔΟΠΙΤΑ
  • 4 αυγά
  • 30 γρ la mia stevia κρυσταλλική 1/3
  • 50 γρ ελαιόλαδο
  • 20 γρ κονιάκ
  • 100 γρ άπαχο γιαούρτι
  • 3 κ.σ. κακάο ή χαρουπάλευρο
  • 70 γρ φαρίνα ολικής
  • 100 γρ καρύδι
  • 1 βανίλια
 
 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 1/2 ποτήρι νερό
  • 1 κ.γλ κανέλα
  • 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 70 γρ la mia stevia κρυσταλλική 1/3
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ
  • 1 κουτί φυτική κρέμα άγλυκη
  • 1 φλ.τσ. άπαχο γάλα
  • 2 κ.σ. la mia stevia κρυσταλλική 1/3
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια  
Χτυπάμε τα ασπράδια να γίνουν μαρέγκα σφιχτή..Σε ενα μπολ χτυπάμε πρώτα τους κρόκους με την στέβια μετά βάζουμε το λάδι - γιαούρτι - κονιάκ - βανίλια και τέλος προσθέτουμε το κακάο και την φαρίνα ανακατεύοντας απαλά.Προσθέτουμε σιγά-σιγά την μαρέγκα και με απαλές κινήσεις απο κάτω προς τα πάνω ομογενοποιούμε
Βάζουμε και τα καρύδια χοντροκομμένα ( κρατάμε λίγα για την διακόσμηση)
Εχουμε προθερμάνει τον φούρνο στους 170 λαδώνουμε ενα μεγάλο ταψί (αν θέλουμε να βγει λεπτό) ή μικρότερο για πιο χοντρά παστάκια..Ψήνουμε για 40 λεπτά...

Ετοιμάζουμε το σιρόπι βάζοντας σε κατσαρολάκι το νερό να βράσει...το κατεβάζουμε απο την φωτιά και προσθέτουμε την στέβια - κανέλα - κονιάκ - λεμόνι και ανακατεύουμε πάρα πολύ καλά ( εκτός φωτιάς)..Αφήνουμε να κρυώσει
Οταν βγάλουμε την καρυδόπιτα απο τον φούρνο την τρυπάμε λίγο με το μαχαιράκι και ρίχνουμε σιγά-σιγά το κρύο σιρόπι...Το αφήνουμε στην άκρη να το πιει όλο και πάμε να φτιάξουμε την σαντιγί μας..

Στο μπόλ του μίξερ αδειάζουμε την παγωμένη φυτική κρέμα ( στο σιδερένιο κουτί) και την χτυπάμε βάζοντας μέσα την στέβια σιγά-σιγά το γάλα και τέλος την βανίλια...Σε λίγη ώρα θα έχουμε μια αφράτη σαντιγί την οποία βάζουμε πάνω στο ταψί με την καρυδόπιτα 
Πασπαλίζουμε με τα καρύδια που κρατήσαμε και κανέλα...Για τους λάτρεις της σοκολάτας ετοιμάζουμε μια σως σοκολάτας λιώνοντας 100 γρ σοκολάτα χωρίς ζάχαρη σε ενα κατσαρολάκι με 70 γρ γάλα και ρίχνουμε απο πάνω  



Μπορείτε να αντικαταστήσετε την μισή ποσότητα φαρίνας με σιμιγδάλι ψιλό!!

Ενα υπέροχο γλυκό που μπορούμε να απολαύσουμε χωρίς τύψεις....πολύ νόστιμο και οικονομικό!!



 .........ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ........

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...