εκτυπωση

Τρίτη, 15 Μαρτίου 2016

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΟΛΙΚΗΣ - ΣΙΚΑΛΗΣ

ΠΑΞΙΜΑΔΙΑ ΟΛΙΚΗΣ - ΣΙΚΑΛΗΣ..!!!!

Ας φτιάξουμε τα δικά μας παξιμάδια μεγάλα ή μικρά εύκολα και πεντανόστιμα!!!
ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ αλεύρι ολικής άλεσης
  • 250 γρ αλεύρι σίκαλης
  • 500 γρ χλιαρό νερό
  • 100 γρ ελαιόλαδο ή κρασί λευκό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ αλάτι 
  • προαιρετικά ότι μυρωδικό ή καρύκευμα σας αρέσει...( ρίγανη - λιναρόσπορο -γλυκάνισο - κολιανδρο)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

 Σε μιά λεκάνι βάζουμε το χλιαρό νερό με την μαγιά και ανακατεύουμε πολύ καλά...ανακατεύουμε σε ενα μπόλ τα 2 άλευρα μαζί με το αλάτι και το μυρωδικό-καρύκευμα που επιλέξαμε και το ρίχνουμε στο μείγμα νερού μαγιάς και αρχίζουμε να ζυμώνουμε ρίχνοντας σιγά-σιγά το ελαιόλαδο...( αν δεν θέλουμε να βάλουμε ελαιόλαδο το αντικαθιστούμε με κρασί λευκό..) Σκεπάζουμε την ζύμη μας με μεμβράνη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 3 ώρες
Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και πλάθουμε λωρίδες ( σαν μπακέτες ) και τις τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα...με ενα μαχαίρι χαράζουμε φέτες όχι όμως μέχρι κάτω..
Σκεπάζουμε ξανά και το αφήνουμε για 2 ώρες...
Ψήνουμε για 45 λεπτά στους 170....Οταν κρυώσει λιγο κόβουμε σε φέτες εκει που είχαμε χαράξει από πρίν και τοποθετούμε τα παξιμάδια μας ( ακόμα δεν είναι παξιμάδια αλλά ψωμί)
σε ταψί και ξαναψήνουμε στόν αέρα στους 120-130 για σχεδόν μία ώρα...
Τα πιό νόστιμα παξιμάδια από τα χεράκια σας είναι έτοιμα....!!!!

................ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ.............

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...