εκτυπωση

Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ & ΣΙΚΑΛΗ

ΓΛΥΚΑ ΨΩΜΑΚΙΑ ΜΕ ΧΑΡΟΥΠΑΛΕΥΡΟ & ΣΙΚΑΛΗ

 ( χωρίς ζάχαρη - λάδι - αυγά )



ΥΛΙΚΑ
  • 350 γρ νερό χλιαρό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 100 γρ χαρουπάλευρο
  • 350-400 γρ αλεύρι σικάλεως
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 1 κ.σ. μαχλέπι σε σκόνη
  • 25 σταγόνες υγρή στέβια 


Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα τη μαγιά..προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά και τελευταία το χαρουπάλευρο και το αλεύρι σίκαλης σιγά-σιγά..
Ζυμώνουμε καλά και αν μας κολλάει στα χέρια δεν βάζουμε άλλο αλεύρι αλλά βρέχουμε τα χέρια μας..
Ανάβουμε τον φούρνο μας για λιγο τον σβήνουμε και βάζουμε μέσα το μπολ με το ζυμάρι να φουσκώσει για 2 ώρες..
Μετά πάλι με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μπαλάκια ( για μικρά ψωμάκια) ή μια φρατζολίτσα Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε πάλι για 1 ώρα






 Τα ψήνουμε στους 180 για 15-20 λεπτά..






........ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ.......

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...