εκτυπωση

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ



ΣΑΛΤΣΑ ΜΕΛΙΤΖΑΝΑΣ ΓΙΑ ΖΥΜΑΡΙΚΑ

ΥΛΙΚΑ
  • 2 μελιτζάνες
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 πιπεριά
  • 1/2 ματσάκι μαιντανό
  • 3 ντομάτες ώριμες
  • βασιλικό - δυόσμο - θυμάρι
  • αλάτι - πιπέρι καγιέν
  • 1 κ.γλ πελτέ
  • 4-5 κ.σ. ελαιόλαδο

Βγάζουμε την φλούδα από τις μελιτζάνες και τις κόβουμε κυβάκια
κόβουμε το κρεμμύδι το σκόρδο και την πιπεριά ( χοντροκομμένα ) και τα βάζουμε στην κατσαρόλα μαζί με το ελαιόλαδο
Σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για αρκετή ώρα.
Λιώνουμε τις ντομάτες στο μούλτι και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα.
βάζουμε αλάτι - πιπέρι καγιέν ( για πιο καυτερό ) τον μαϊντανό ψιλοκομμένο λίγο βασιλικό - θυμάρι - δυόσμο και τελειώνουμε με τον πελτέ ανακατεμένο σε 1 μεγάλο ποτήρι νερό.
Αφήνουμε την σάλτσα μας να σιγοβράσει έως να φύγουν τα υγρά και να πήξει.


Μία υπέροχη σάλτσα που θα συνοδέψει τα ζυμαρικά ή το ρυζάκι μας...ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...