εκτυπωση

Τρίτη 5 Απριλίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ (νηστίσιμα)



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ (νηστίσιμα) ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ..!!


ΥΛΙΚΑ ( για 50 κουλουράκια)
  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  •  ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 1 φλ.τσαγιού (200γρ) λάδι 
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 70 γρ stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1/3  ή  200γρ ζάχαρη καρύδας
  • μιά πρέζα αλάτι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( κατά προτίμηση  φαρίνα ολικής) όσο πάρει...περίπου 500γρ

 Η εκτέλεση είναι πολύ εύκολη και απλή χωρίς μίξερ
Βάζουμε λάδι-χυμό πορτοκάλι-ξύσμα
κονιάκ-αλάτι και στέβια σε ένα μπολ και με το σύρμα τα ανακατεύουμε πολύ καλά

Ρίχνουμε τελευταία τη φαρίνα σιγά-σιγά και ζυμώνουμε ελαφρά ανάλογα πόσο θα πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακιά..( αν κολλάει λίγο στο χέρι δεν πειράζει..όταν μείνει θα είναι εντάξει)

Αφήνουμε μισή ώρα το ζυμάρι να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180

Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα μικρού μεγέθους 

τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε έως να πάρουν χρώμα ( περίπου 15-20 λεπτά)

Είναι τα πιο νόστιμα..τα πιο αρωματικά ...τα πιο πορτοκαλένια κουλουράκια που έχω φτιάξει...

 

 ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ

3 σχόλια:

  1. Οσον αφορα το αλευρι σηκωνει περιπου 800γραμ..και οχι 500 που λεει η συνταγη, πολυ αρωματικα και πολυ νοστιμα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. περίπου τόσο μου πήρε κι εμένα,αλλααααα τέλεια κουλουράκια!!!!

      Διαγραφή
  2. Αρκούν τα 500gr φαριναπ. Κολλαει αρχικά στα χέρια, αλλά μετά απο μισή ώρα ειναι εντάξει. Είναι μερωδατα κ νόστιμα, απλά θα πρόσθετα λίγη στέβια ακόμη (υποκείμενικο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...