εκτυπωση

Τρίτη, 5 Απριλίου 2016

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ (νηστίσιμα)



ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ (νηστίσιμα) ΧΩΡΙΣ ΖΑΧΑΡΗ..!!


ΥΛΙΚΑ ( για 50 κουλουράκια)
  • χυμό από 3 πορτοκάλια
  •  ξύσμα από 3 πορτοκάλια
  • 1 φλ.τσαγιού (200γρ) λάδι ελαφρύ
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 70 γρ stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1/3  ή  200γρ ζάχαρη καρύδας
  • μιά πρέζα αλάτι
  • αλεύρι που φουσκώνει μόνο του ( κατά προτίμηση  φαρίνα ολικής) όσο πάρει...περίπου 500γρ

 Η εκτέλεση είναι πολύ εύκολη και απλή χωρίς μίξερ
Βάζουμε λάδι-χυμό πορτοκάλι-ξύσμα
κονιάκ-αλάτι και στέβια σε ένα μπολ και με το σύρμα τα ανακατεύουμε πολύ καλά

Ρίχνουμε τελευταία τη φαρίνα σιγά-σιγά και ζυμώνουμε ελαφρά ανάλογα πόσο θα πάρει ώστε να γίνει μια ζύμη μαλακιά..( αν κολλάει λίγο στο χέρι δεν πειράζει..όταν μείνει θα είναι εντάξει)

Αφήνουμε μισή ώρα το ζυμάρι να ξεκουραστεί και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180

Πλάθουμε κουλουράκια σε διάφορα σχήματα μικρού μεγέθους 

τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα ψήνουμε έως να πάρουν χρώμα ( περίπου 15-20 λεπτά)

Είναι τα πιο νόστιμα..τα πιο αρωματικά ...τα πιο πορτοκαλένια κουλουράκια που έχω φτιάξει...

 

 ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...