εκτυπωση

Σάββατο 9 Απριλίου 2016

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΦΡΑΟΥΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 600 γρ φράουλες
  • 90 γρ  στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1/3
  • 10 κ.σ. νερό
  • 1 κ.γλ χυμός λεμονιού
  • 1 φύλλο αρμπαρόριζα ή 1 βανίλια


 Η εκτέλεση είναι τόσο απλή και το αποτέλεσμα τόσο υπέροχο που δεν το φαντάζεστε...

Πλένουμε τις φράουλες και κόβουμε το κοτσανάκι τους..

έτσι ολόκληρες τις βάζουμε σε κατσαρολάκι και ρίχνουμε την στέβια το νεράκι και την αρμπαρόριζα.

όταν πάρει βράσει   μετράμε 12 με 15 λεπτά ρίχνουμε το λεμόνι και αφαιρούμε από την φωτιά..

Αφήνουμε να κρυώσει και....έτοιμο!!!

Το σιροπάκι είναι πηχτό και δεν χρειάζεται τίποτα άλλο!!

Το διατηρούμε σε βαζάκι στο ψυγείο για 2 βδομάδες

αν θέλετε μικρότερη ποσότητα απλώς φτιάξτε χωρίζοντας τα υλικά στα 2..  

Τέλειο γλυκάκι που τρώγεται σκέτο...πάνω απο το γιαούρτι μας...ή το παγωτό μας..!!!! 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ

  ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...