εκτυπωση

Πέμπτη, 5 Μαΐου 2016

ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!!!

 

 ΓΑΛΑΚΤΟΜΠΟΥΡΕΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!!! απόλαυση χωρίς ενοχές..



ΥΛΙΚΑ 

  • 1 πακέτο φύλλο κρούστας
  • 2 1/2 φλ.τσ. φρέσκο γάλα 0%
  • 1/2 φλ. τσ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κ.σ.  stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1 προς 3  ή   1/2 φλ.τσ. ζάχαρη καρύδας
  • 2 αυγά ολόκληρα και 2 ασπράδια
  • 2 βανίλιες
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 50 γρ βούτυρο αγελάδος  ή κερκύρας + άλλα 100 γρ λιωμένο για τα φύλλα
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.γλ. βούτυρο λαιτ (για το σιρόπι)

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

  • 2 φλ.τσ. νερό
  •  1/2 φλ.τσ. stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1 προς 3   ή   1 φλ.τσ. ζάχαρη καρύδας
  • 1 βανίλια και 1 ξυλάκι κανέλα
  • φλούδες από 1 πορτοκάλι 
  • 1/2 φλ.τσ. ( 130 γρ ) σιρόπι αγαύης  ή σφενδάνου
  • 1 κ.γλ. βούτυρο
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα 4 ασπράδια να γίνουν πολύ σφιχτή μαρέγκα
ρίχνουμε μέσα τους 2 κρόκους ανακατεύοντας πολύ απαλά

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα - σιμιγδάλι - στέβια - αλάτι - βανίλιες - ξύσμα πορτοκάλι και ανακατεύουμε συνεχώς έως να βράσει και να πήξη.

Αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε το βούτυρο αγελάδος
αφήνουμε για 10 λεπτά να κρυώσει ανακατεύοντας κατά διαστήματα ώστε να μη κάνει πέτσα.

Μετά τα 10 λεπτά ήρθε η ώρα να ρίξουμε το μείγμα αυγών ανακατεύοντας απαλά να ομογενοποιηθεί 

Λιώνουμε τα άλλα 100γρ βούτυρο αγελάδος και αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα μας στο ταψί ρίχνοντας λιωμένο βούτυρο ανάμεσα ( τα μισά φύλλα κάτω και τα μισά φύλλα πάνω)

Ρίχνουμε την κρέμα και συνεχίζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα

Εχουμε προθερμάνει  τον φούρνο μας στους 170 αέρα κόβουμε σε κομμάτια το γαλακτομπούρεκο και το ψήνουμε έως να πάρει ωραίο χρώμα
 
 Ηρθε η ώρα να φτιάξουμε το σιρόπι μας!! 

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε νερό - κανέλα - φλούδες πορτοκάλι - βανίλια και βράζουμε για 3 λεπτά
Αποσύρουμε και προσθέτουμε την στέβια και την αγαύη

Αφήνουμε για 5 λεπτά...μετά αφαιρούμε τις φλούδες πορτοκαλιού και την κανέλα και προσθέτουμε  το βούτυρο λάιτ ( με το βούτυρο που βάζουμε όταν κρυώσει θα πήξη και θα έχει την υφή που πρέπει να έχει ένα σιρόπι)

Οταν ψηθεί το γλυκό μας το βγάζουμε από τον φούρνο και χαράζουμε πιο καλά τα κομμάτια έως την βάση

Ρίχνουμε κατευθείαν το σιρόπι που θα είναι κρύο και το αφήνουμε να το απορροφήσει όλο

Αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με κανελίτσα!! 

Το γαλακτομπούρεκο είναι το αγαπημένο γλυκό της κόρης μου και μπορεί πλέων να το απολαμβάνει χωρίς το άγχος της ζάχαρης-σιροπιού!!!


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...