εκτυπωση

Κυριακή, 12 Ιουνίου 2016

ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ



ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΠΑΠΟΥΤΣΑΚΙΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ & ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΒΡΩΜΗΣ...!!!!

ΥΛΙΚΑ ( για 8 κομμάτια )
  • 4 μελιτζάνες
  • 1/2 κιλό κιμά κοτόπουλο
  • 2 κρεμμύδια
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ.τσ. τριμμένη φρέσκια ντομάτα 
  • 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι - πιπέρι καγιέν
  • 1 ξυλάκι κανέλα - 5 καρφάκια γαρίφαλο
  • 4 φέτες τυρί για τόστ με λίγα λιπαρά

 ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΒΡΩΜΗΣ
  • 1 ποτήρι άπαχο γάλα
  • 2 κ.σ. βρώμη  περασμένη στο μούλτι (σκόνη)
  • 1 αυγό
  • αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.σ. τριμμένο άπαχο τυράκι
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
  • 2 αυγά
  • 3 κ.σ. γιαούρτι
  • αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο 

Βάζουμε πρώτα τις μελιτζάνες άφού κόψουμε το κοτσάνι σε ένα μεγάλο μπολ με κρύο νεράκι και τις αφήνουμε για 1/2 ώρα..Χύνουμε το νερό και τις κόβουμε οριζόντια..
Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα τοποθετούμε τις κομμένες μελιτζάνες και με ενα πινέλο τις λαδώνουμε καλά και από τις 2 πλευρές....πασπαλίζουμε με αλάτι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  για 15 λεπτά...σβήνουμε τον φούρνο και τις αφήνουμε μέσα
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε την 1 κ.σ. ελαιόλαδο και τα κρεμμύδια χοντροκομμένα..
Τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για 2 -3 λεπτά έως να μαραθούν..Ρίχνουμε το σκόρδο σε λεπτά φετάκια και τον κιμά κοτόπουλο..Προσθέτουμε αλάτι-πιπέρι-πιπέρι καγιέν και σοτάρουμε σε μέτρια φωτιά για 10 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς 
Ρίχνουμε την τριμμένη ντομάτα , 1 φλ.τσ. νερό ,τον μαιντανό , κανέλα και γαρίφαλο.
Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και βράζουμε σε μέτρια φωτιά έως να πιει όλα του τα υγρά..
Βγάζουμε τώρα απο τον φούρνο το ταψί με τις μελιτζάνες και με ένα πιρούνι κάνουμε στο κέντρο γουβίτσα..Τις μεταφέρουμε σε άλλο ταψί χωρίς λαδόκολλα και τις γεμίζουμε με τον κιμά κοτόπουλο....Τώρα ήρθε η ώρα να φτιάξουμε την μπεσαμέλ βρώμης!!!
Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το γάλα - την βρώμη - αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο - αυγό ανακατεύουμε καλά με το σύρμα και ανάβουμε την φωτιά..Δεν σταματάμε να ανακατεύουμε έως να πήξη..Προσθέτουμε το τριμμένο τυράκι και αποσύρουμε..
Βάζουμε πάνω απο τις γεμισμένες με κιμά μελιτζάνες απο 1 κουταλιά μπεσαμέλ..
Κόβουμε τις 4 φέτες τυρί του τόστ στα 2 οπότε έχουμε 8 κομμάτια..Βάζουμε λοιπόν από 1 πάνω από την μπεσαμέλ..Τρίβουμε 1 ντομάτα σε ένα μπολ βάζουμε 1 φλ.καφέ νεράκι και 1 κ.σ. ελαιόλαδο και το ρίχνουμε στο ταψί...Ψήνουμε στους 180 αέρα για 25 - 30 λεπτά..
Ενα υπέροχο και πολύ-πολύ λάιτ αγαπημένο φαγητό!!!!

ΜΠΕΣΑΜΕΛ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ - αν επιλέξουμε αντί μπεσαμέλ βρώμης να βάλουμε μπεσαμέλ γιαουρτιού τότε χτυπάμε σε ενα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι - αλάτι - πιπέρι - μοσχοκάρυδο και είναι έτοιμο (δεν βράζουμε!!)   

 ..........ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ........

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...