εκτυπωση

Δευτέρα, 27 Ιουνίου 2016

ΨΩΜΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ ( και για τόστ.!!!!)



ΨΩΜΙ ΠΟΛΥΣΠΟΡΟ 

 ΥΛΙΚΑ
  • 500 γρ αλεύρι πολύσπορο
  • 2 φλ.τσ.χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. αλάτι
Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και διαλύουμε μέσα πολύ καλά την μαγιά..Προσθέτουμε 1 φλ.τσ. αλεύρι πολύσπορο και ανακατεύουμε να γίνει πυχτός χυλός..
Το σκεπάζουμε με μια πετσέτα και το βάζουμε σε ζεστό μέρος ( ο φούρνος μας είναι το καλύτερο σημείο)...Το ξεχνάμε για 1 ώρα ισως κ παραπάνω!!! Προσθέτουμε το αλάτι και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά ( ίσως να μη το πάρει όλο...) ανακατεύοντας ελαφρά έως να έχουμε μια μαλακιά ζύμη που κολλάει πολύ στα χέρια!!!
Παίρνουμε μια μακρόστενη φόρμα ,σιλικόνης είναι η καλύτερη επιλογή αλλά αν δεν έχουμε βάζουμε λαδόκολλα..Βάζουμε μέσα το μείγμα και το στρώνουμε με υγρά χέρια..
Το σκεπάζουμε και το ξεχνάμε αυτη την φορά για ΠΑΝΩ ΑΠΟ 2 ΩΡΕΣ!! 
Οταν τα ζυμάρια δεν έχουν λευκό αλεύρι θέλουν την τριπλάσια ώρα φουσκώματος..
Το ψήνουμε στους 170 αέρα για 40 -45 λεπτά..
Το απολαμβάνουμε με το φαγητό μας ή άν το κόψουμε όταν κρυώσει σε λεπτές φέτες φτιάχνουμε υπέροχα και υγιεινά ΤΟΣΤ....!!!!!
 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...