εκτυπωση

Τετάρτη, 8 Ιουνίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

 ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



ΥΛΙΚΑ
  • 20 πορτοκάλια μικρά (για στύψιμο )
  • 150 γρ stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
  • 150 γρ ζάχαρη καρύδας
  • χυμός απο 1/2 λεμόνι
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 2 βανίλιες

Πλένουμε καλά και ξύνουμε απ έξω όλα τα πορτοκάλια..(το ξύσμα φυσικά δεν το πετάμε!!!το βάζουμε σε ταπεράκι και στην κατάψυξη για να το έχουμε όταν χρειαστούμε σε κάποιο γλυκό)

Βάζουμε τα πορτοκάλια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και την γεμίζουμε με νερό

Οταν αρχίσει να βράζει μετράμε 5 λεπτά και μετά χύνουμε το νερό


Ξεπλένουμε τα πορτοκάλια μας με κρύο νεράκι και ΑΝ θέλουμε τα κόβουμε στην μέση ώστε να βγάλουμε τα κουκούτσια που τυχών να υπάρχουν (εγώ έκοψα τα μισά) και τα τοποθετούμε ξανά στην κατσαρόλα ρίχνοντας 2 ποτήρια νερό - κανέλα - στέβια  και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 15 -20 λεπτά

Αφήνουμε 1 βράδυ έτσι την κατσαρόλα με τα πορτοκάλια και την άλλη μέρα προσθέτουμε τις βανίλιες - λεμόνι και την ζάχαρη καρύδας ( ή καστανή ζάχαρη)

Βράζουμε χωρίς καπάκι σε δυνατή φωτιά έως να πήξη το σιροπάκι μας!!

Βάζω μαζί με την στέβια και ζάχαρη καρύδας γι αυτο τον λόγο...για να πήξη το σιρόπι και να διατηρηθεί περισσότερες μέρες στο ψυγείο

Αφήνουμε να κρυώσει και βάζουμε το γλυκάκι μας σε μεγάλο μπολ και στο ψυγείο

Το απολαμβάνουμε σκέτο ή πάνω στο παγωτό μας ή φτιάχνοντας μια ωραία τάρτα πορτοκάλι...
( σύντομα θα σας βάλω συνταγή!!!)

   ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...