εκτυπωση

Κυριακή, 24 Ιουλίου 2016

ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!!

 ΒΥΣΣΙΝΑΔΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!!






ΥΛΙΚΑ
  • 2 κιλά βύσσινα 
  • 3 φλ.τσ. νερό 
  • 150 γρ. la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1 προς 3
  • 1 κ.γλ. χυμό λεμονιού
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 3 καρφάκια γαρίφαλο







Πλένουμε τα βυσσινάκια μας και αφαιρούμε τα κουκούτσια
Τα βάζουμε σε κατσαρόλα με 3 φλ.τσ.νερό (650γρ) το ξύλο κανέλας και τα καρφάκια γαρίφαλο
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30 λεπτά..( θα φύγει αρκετό από το νερό που βάλαμε)
Αφαιρούμε απο την φωτιά και περιμένουμε να κρυώσει πολύ καλά!! 
Παίρνουμε μια άλλη κατσαρόλα βάζουμε από πάνω ένα σουρωτήρι και προσεκτικά σουρώνουμε τα βύσσινα ώστε να πέση το υγρό στην κατσαρόλα..
Αφαιρούμε την κανέλα και τα γαρίφαλα και αρχίζουμε με το χέρι μας πάνω στο σουρωτήρι να στύβουμε τα βύσσινα πολύ -πολύ  καλά ( τα λιώνουμε με το χέρι μας) ώστε όλα τα υγρά να φύγουν και να μείνει μόνο το λιωμένο βύσσινο που φυσικά δεν το πετάμε!! θα το κάνουμε υπέροχη μαρμελάδα με στέβια σε άλλη συνταγή μας!!
Παίρνουμε λοιπόν την κατσαρόλα καο την βάζουμε στη φωτιά ρίχνοντας μέσα την κρυσταλλική στέβια και το χυμό λεμονιού!!
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά με ξεσκέπαστη κατσαρόλα για 5 λεπτά..( η la mia stevia δεν έχει κανένα πρόβλημα στο βράσιμο!!!)
Αφαιρούμε απο την φωτιά αφήνουμε να κρυώσει καλά και την βάζουμε σε γυάλινο μπουκάλι όπου την τοποθετούμε στο ψυγείο..
Σερβίρουμε σε ποτήρι με παγάκια βάζοντας 1/4 απο την βυσσινάδα μας και γεμίζουμε με παγωμένο νερό ή σόδα..Ετσι απολαμβάνουμε μια υπέροχη βυσσινάδα με στέβια χωρίς ενοχές!!


   

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...