εκτυπωση

Δευτέρα, 8 Αυγούστου 2016

ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


 ΓΛΥΚΟ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ ΣΤΑΦΥΛΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ...!!!!!


Υλικά

•   1 κιλό σταφύλι σουλτανίνα (τις ρώγες)
•   150 γρ στεβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3

•   2 φλυτζ. τσαγιού νερό
•   1 κλωνάρι αρμπαρόριζα

•   χυμό μισού λεμονιού
λίγα αμύγδαλα ασπρισμένα
1 βανίλια
1/2 κ.γλ. σκόνη ζελατίνης







Πλένουμε καλά τις  ρώγες σταφύλι και τις αραδιάζουμε σε κατσαρόλα..
Ρίχνουμε την στέβια ( 150 γρ στεβια σε αναλογία 1 προς 3 ή 400 γρ στεβια σε αναλογια 1 προς 1 
ή 400 γρ ζάχαρη καρύδας)


Ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού και το αφήνουμε 2 ώρες
Ρίχνουμε στην κατσαρόλα τα 2 φλ. τσαγιού νερό - 1 κλωνάρι αρμπαρόριζα και την βανίλια
Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά για 10 με 15 λεπτά
Σε ενα φλυτζανάκι βάζουμε τον χυμό λεμόνι μαζί με  λίγο κρύο νεράκι και προσθέτουμε την σκόνη ζελατίνης ανακατεύοντας πολύ καλά
Ρίχνουμε το μείγμα αυτό στην κατσαρόλα με το καυτό σταφύλι ανακατεύουμε πολύ καλά να πάει παντού και αποσύρουμε απο την φωτιά
Αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει πολύ καλά αφαιρούμε το κλωνάρι αρμπαρόριζας , προσθέτουμε τα αμύγδαλα και αδειάζουμε σε βάζο με καπάκι και το οποίο διατηρούμε στο ψυγείο για 1 μήνα το πολύ ..( αν έχουμε βάλει ζάχαρη καρύδας κρατάει πολύ παραπάνω και ΔΕΝ βάζουμε την ζελατίνη)
Το απολαμβάνουμε χωρίς ενοχές σκέτο ή πάνω στο γιαούρτι μας !!!

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ...











Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...