εκτυπωση

Πέμπτη, 8 Σεπτεμβρίου 2016

ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ



ΣΠΑΝΑΚΟΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ

Απο τα πιο αγαπημένα μου φαγητά!!

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

1 φλ.τσ. αλεύρι ολικής ( ίσως και λίγο παραπάνω)
1 φλ.τσ. καλαμποκάλευρο
1 κ.γλ.αλάτι
1 φλιτζανάκι του καφέ νερό
1 φλιτζανάκι του καφέ λάδι 

Σε ένα μπολ βάζουμε τα αλεύρια , το αλάτι , το νεράκι ανακατεύουμε καλά και τελευταίο βάζουμε το λάδι
Ζυμώνουμε να γίνει μια ωραία ζύμη


ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

Σπανάκι καθαρισμένο και βρασμένο για 10 λεπτά , καλά στημένο , 3 φλ.τσ.
4 φρέσκα κρεμμυδάκια
1/2 ματσάκι άνηθο
1 φλ.τσ.  λευκό τυρί (φέτα λάιτ ή ανθότυρο)
1 φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο
αρκετό πιπέρι
αλάτι 


Χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση και ανοίγουμε ένα φύλλο 
το βάζουμε στο ταψι χωρις λαδωμα!!! 

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης (σπανάκι— ανιθο ψιλοκομμένο— κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα— λάδι— πιπέρι) 

Ανακατευουμε καλά και στο τέλος βάζουμε το τυρί ανακατεύοντας 2 γύρους ελαφριά.

Βάζουμε την γέμιση πάνω από το φύλλο και ανοίγουμε το επόμενο που θα μπει από πάνω.

Κοβουμε την πιτα μας σε κομματια ΔΕΝ λαδωνουμε απο πανω και ψηνουμε στους 200 αερα για 15 — 20 λεπτα

Το ταψάκι μου βγάζει 7 μεγάλα κομμάτια..για μεγαλύτερο ταψί απλά διπλασιάστε την δόση

Ειμαι σιγουρη πως θα την λατρεψετε!!!!

...........Καλη σας απολαυση...........
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...