εκτυπωση

Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016

ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΡΥΔΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ χωρίς αλεύρι - ζάχαρη - λιπαρά


ΜΑΦΙΝΣ ΚΑΡΥΔΑ-ΣΟΚΟΛΑΤΑ χωρίς αλεύρι - ζάχαρη - λιπαρά

ΥΛΙΚΑ
  • 1 αυγό ολόκληρο και 6 ασπράδια
  • 6 κ.σ. πίτουρο βρώμης
  • 5 κ.σ. ( 30 γρ) stevia Parana σε αναλογία 1:3   ή  40 σταγόνες υγρή stevia Parana
  • 6 κ.σ. καρύδα ( ινδοκάρυδο)
  • 3 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο
  • 3 κ.σ. γιαούρτι 2% λιπαρά
  • μια πρέζα αλάτι
  • 1/2  κ.γλ. κανέλα σκόνη
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • ( προαιρετικά ) 3 σταγόνες άρωμα βουτύρου 
  



Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά μαζί και τα χτυπάμε με το σύρμα ή με μίξερ χειρός

Μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια σιλικόνης και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 αέρα για 15 με 20 λεπτά ( όχι παραπάνω)


Οταν είναι έτοιμα τα βγάζουμε απο τα φορμάκια και τα αφήνουμε να κρυώσουν μέχρι να ετοιμάσουμε την σως σοκολάτα που θα τα συνοδέψει!!!


ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


  • 3 κ.σ. κακάο
  • 1 κ.σ.  stevia Parana κρυσταλλική σε αναλογία 1/3   ή  1 κ.γλ. υγρή stevia Parana
  • 12 κ.σ. νερό ή γάλα φρέσκο ελαφρύ
  • 1 κ.σ. κονιάκ  ή  1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 1 κ.σ. ταχίνι ολικής


Τα βάζουμε όλα στο μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά με το σύρμα ή το μιξεράκι
Περιχύνουμε τα μάφινς και διακοσμούμε με λίγη τριμμένη καρύδα

ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ..!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...