εκτυπωση

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

ΚΑΣΤΑΝΟ ΡΥΖΙ ΜΕ ΜΕΘΥΣΜΕΝΕΣ ΓΑΡΙΔΕΣ

 ΥΛΙΚΑ

  • 300 γρ καστανό ρύζι μουλιασμένο απο βραδύς σε νερό ή μπασμάτι
  • 1 φλ.τσ. καλαμπόκι ( προαιρετικά )
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμά
ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΑΡΙΔΕΣ
  • 500 γρ γαρίδες μικρές ( κατεψυγμένες ή φρέσκιες )
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 200 γρ συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας ή φρέσκια τριμμένη ντομάτα 
  • 2 κ.σ. cottage ( κότατζ με ελάχιστα λιπαρά)
  •  2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1/2 κ.γλ. κουρκουμά σε σκόνη
  • 1 ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί ρετσίνα


Βράζουμε σε μπόλικο αλατισμένο νερό μαζί το ρύζι με το καλαμπόκι

Όταν είναι έτοιμο το σουρώνουμε και στην κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο μαζί με 1/2 κ.γλ. αλάτι και 1/2 κ.γλ. κουρκουμά

Όταν ζεσταθεί το αποσύρουμε από την φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ρύζι που έχει στραγγίξει καλά..
Ανακατεύουμε και είναι έτοιμο!!!
Αλατίζοντας το ελαιόλαδο και ρίχνοντας κουρκουμά δίνει μια ξεχωριστή υπέροχη γεύση στο ρύζι ή στα ζυμαρικά μας!!

Πάμε να φτιάξουμε τις γαριδούλες μας τώρα!!
Σε μια κατσαρόλα ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο
Προσθέτουμε το ελάχιστο ελαιόλαδο ( μπορούμε να βάλουμε και μαγειρικό λάδι καρύδας χωρίς άρωμα)

Σοτάρουμε ελαφρώς ώστε να γυαλίσει το κρεμμύδι και ρίχνουμε την ντομάτα - αλάτι - πιπέρι

Όταν αρχίσει να βράζει ρίχνω τις γαριδούλες μου..
Αν είναι κατεψυγμένες τις βάζω κατευθείαν χωρίς να τις ξεπαγώσω απλώς τις ξεπλένω στο σουρωτήρι με άφθονο νερό
Έτσι δεν χρειάζεται να προσθέσω καθόλου νερό!! 
Αν βάλετε φρέσκες θα προσθέσετε 1 φλ.τσ. νεράκι

Αφήνουμε να σιγοβράσουν για 15 λεπτά και ρίχνουμε το κότατζ και τον κουρκουμά
Μετά απο 3 λεπτά προσθέτουμε το κρασάκι , αφήνουμε να βράσει 2 με 3 λεπτά ώστε να εξατμιστεί και το αποσύρουμε απο την φωτιά

Η σάλτσα πρέπει να είναι πηχτή χωρίς περιττά υγρά!! αν έχει αφήστε το λίγο ακόμα να εξατμιστούν

Σερβίρουμε και απολαμβάνουμε με την οικογένειά μας , τους φίλους μας αυτό το υπέροχο φαγητό!!   

 ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...