εκτυπωση

Τρίτη 15 Νοεμβρίου 2016

ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ & ΣΤΕΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ-ΒΟΥΤΥΡΟ

 ΚΕΙΚ ΜΕ ΝΙΦΑΔΕΣ ΦΑΓΟΠΥΡΟΥ & ΣΤΕΒΙΑ ΧΩΡΙΣ ΛΑΔΙ-ΒΟΥΤΥΡΟ








ΥΛΙΚΑ
  •  2 αυγά + 3 ασπράδια
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι 0%
  • 250 γρ νιφάδες φαγόπυρου ( ή βρώμης)
  • 5 κ.σ. στέβια κρυσταλλική ( σε αναλογία 1:3) 
  • 1 κ.γλ. μπέικιν
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. γαρίφαλο
  • 1/2 φλ.τσ. νερό
  • 1 βανίλια ή ξύσμα πορτοκάλι
  • 3 κ.σ. σταφίδες
  • φιλέ αμυγδάλου













Σε ένα μπολ χτυπάω με το μίξερ χειρός ή με σύρμα τα αυγά με την στέβια
Μετά προσθέτω όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύω πολύ καλά
Τελευταία βάζω τις σταφίδες και τα αμύγδαλα
Αφήνω το μείγμα στο μπολ για 1 ώρα και μετα το βάζω σε φόρμα σιλικόνης
Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 170 αέρα για 25 με 35 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)

Για σοκολατένια γεύση ρίχνω από πάνω σως σοκολάτας και το καλύπτω!!!

ΣΩΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
3 κ.σ. κακάο
3 κ.σ. στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
3 με 4 κ.σ. εβαπορέ λάιτ

Τα βάζω όλα μαζι στο μπολ και με το σύρμα τα χτυπάω πολύ καλά
Αν είναι  πολύ πηχτό προσθέτετε λίγο εβαπορέ ακόμα 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...