εκτυπωση

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2016

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΖΕΑΣ ΟΛΙΚΗΣ

ΡΟΛΑΚΙΑ ΚΟΛΟΚΥΘΟΠΙΤΑΣ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΖΕΑΣ ΟΛΙΚΗΣ

 ΥΛΙΚΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ ΖΥΜΗ
  • 250 γρ αλεύρι Ζέας ολικής
  • 20 γρ ελαιόλαδο
  • 150 ml νερό
  • 1/2  κ.γλ. αλάτι 
ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΜΙΣΗ
  • 2 πράσινα κολοκύθια
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • άνηθο
  • δυόσμο
  • 1 αυγό
  • 2  κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 συσκευασία cottage 225 γρ. με 2,2% λιπαρά
  • αλάτι - πιπέρι
εξτρα 2 κ.σ. ελαιόλαδο και αλεύρι ζέας για τα φύλλα

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύουμε και ρίχνουμε το νεράκι
Ζυμώνουμε απαλά και στό τέλος ρίχνουμε το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το ζύμωμα έως να έχουμε μια ωραία ζύμη

Σε άλλο μπολ θα ετοιμάσουμε την γέμιση μέχρι να ξεκουραστεί το ζυμάρι μας

Τρίβουμε στο χοντρό του τρίφτη τα κολοκύθια και το κρεμμύδι και τα μεταφέρουμε σε σουρωτήρη
Ρίχνουμε μέσα το cottage και ανακατεύουμε μέσα στο σουρωτήρη πιέζοντας ελαφρά να φύγουν τα υγρά

Τώρα το μεταφέρουμε ξανά στο μπολ και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά
Ανακατεύουμε καλά και παίρνουμε το ζυμαράκι μας

Κόβουμε στα 4 παίρνουμε το ένα κομμάτι και σε αλευρωμένο πάγκο ( με αλεύρι ζέας)  ανοίγουμε λεπτό φυλλαράκι
Ρίχνουμε μερικές σταγόνες λάδι και βάζουμε μια σειρά γέμιση



 Κλείνουμε δεξιά-αριστερά και ρολάρουμε
Το τοποθετούμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψάκι και συνεχίζουμε με το υπόλοιπο φύλλο


Αφού φτιάξουμε τα ρολάκια μας με ένα πινέλο  λαδώνουμε από πάνω και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 180 αέρα για όσο χρόνο χρειαστεί ( ανάλογα τον φούρνο) έως να ξεροψηθεί και να πάρει υπέροχο χρυσαφένιο χρώμα ( περίπου 35 με 40 λεπτά)





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...