εκτυπωση

Κυριακή, 13 Νοεμβρίου 2016

ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


ΤΑΡΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑ-ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

  ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΒΑΣΗ

  • 250 γρ μπισκότα Digestive χωρίς ζάχαρη ολικής άλεσης ( πράσινη συσκευασία)
    100 γρ λάδι καρύδας 
    10 γρ la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 ( 1 κ.σ. στέβια = 3 κ.σ. ζάχαρη)
    1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκάλι

     ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

    • 500 ml φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
    • 20 γρ la mia stevia κρυσταλλική 
    • 45 γρ άνθος αραβοσίτου σοκολάτα ( ή 40 γρ κόρν φλάουρ+5γρ κακάο)
    • 100 γρ σοκολάτα με στέβια
    • 1 βανίλια

 ΥΛΙΚΑ ΚΡΕΜΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

  • 150 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
  • 350 ml νερό
  • 45 γρ άνθος αραβοσίτου βανίλια ή κόρν φλάουρ
  • 35 γρ la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
  • 1 βανίλια
Ξεκινάμε πρώτα με την βάση..
Βάζουμε τα μπισκότα στο μούλτι μαζί με την στέβια και το ξύσμα να γίνουν σκόνη
Λιώνουμε το λάδι καρύδας ελαφρώς σε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα μπισκότου
Ανακατεύουμε πολύ καλά και στρώνουμε σε ταψάκι ή ταρτιέρα πιέζοντας να πάει παντού

Εκανα ένα κόλπο ώστε να βγεί σαν σχέδιο οι κρέμες γιατί δεν ήθελα να βάλω την μία πάνω στην άλλη..
Έφτιαξα με αλουμινόχαρτο χωρίσματα και ..  να !!! έτοιμο... 


Μέχρι να ετοιμάσω τις κρέμες βάζω την ταρτιέρα με το μπισκότο στο ψυγείο 

Πάμε για την σοκολατένια κρέμα..
Βάζουμε στο κατσαρολάκι το γάλα μαζί με την στέβια και την βανίλια να κάψει ενώ έχουμε αφαιρέσει 1 φλ.τσ. όπου μέσα θα διαλύσουμε το άνθος αραβοσίτου 

Όταν αρχίσει το γάλα να φουσκώνει ρίχνουμε το περιεχόμενο του φλυτζανιού και ανακατεύουμε με σύρμα πολύ καλά έως να πήξη 

Το αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε μέσα σε κομμάτια την σοκολάτα με στέβια
Ανακατεύουμε κατα διαστήματα έως να λιώσει εντελώς

Αφήνουμε λίγο την κρέμα μας να κρυώσει ανακατεύοντας για να μη πιάσει πέτσα
Ρίχνουμε την κρέμα στην ταρτιέρα σε 2 θήκες όπως στην φωτό

Ετοιμάζουμε τώρα και την κρέμα πορτοκάλι βάζοντας το νερό μαζί με την στέβια και την βανίλια  να βράσει ενώ στον χυμό πορτοκαλιού ρίχνουμε το ανθος αραβοσίτου ανακατεύοντας πολύ καλά
Μετά το ρίχνουμε στο νερό ανακατεύουμε και περιμένουμε να δέση η κρέμα μας

Αυτή η κρέμα πορτοκάλι είναι μια γλυκιά ανάμνηση από την μητέρα μου!!
Έτσι την έφτιαχνε όταν μας έκανε γλυκό ψυγείου με μπισκότα και κρέμες  

Οταν λοιπόν κρυώσει λίγο την ρίχνουμε στα άλλα 2 κενά χωρίσματα 

Βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο να παγώσει για 4 με 5 ώρες τουλάχιστον 

 Όταν έχει παγώσει εντελώς με ένα μαχαιράκι ξεκολλάμε προσεκτικά την κρέμα από τα χωρίσματα αλουμινόχαρτου και στα κενά βάζουμε καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι με τι άλλο??? με στέβια φυσικά..!!!

Πολύ απλό και εύκολο..





 Πλένουμε και ξύνουμε ένα πορτοκάλι , το κόβουμε φέτες και το βάζουμε σε κατσαροκάκι με 1/2 φλ.τσ. νερό και 3 κ.σ. στέβια κρυσταλλική
Βράζουμε έως να εξατμιστεί όλο το νερό

Βάζουμε τις φέτες πάνω σε λαδόκολλα και τις αφήνουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ 

Τις βάζουμε στην τάρτα μας στα χωρίσματα και διακοσμούμε το γλυκό μας!!!









ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...