εκτυπωση

Τρίτη, 8 Νοεμβρίου 2016

ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!!!


ΜΑΝΤΑΡΙΝΑΚΙ ΓΛΥΚΟ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ..!!!!

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό μανταρινάκια χωρίς κουκούτσια
  • 300 γρ νερό
  • 180 γρ  στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
  • 2 ξυλάκια κανέλα κευλάνης
  • 2 βανίλιες
  • χυμό απο 1 μεγάλο λεμόνι


Για να φτιάξουμε το γλυκάκι μας χρειάζεται 3 μέρες αναμονή για να ξεπικρύσουν  τα μανταρίνια μας αλλά...δεν πειράζει...αξίζει ο κόπος!!!

Διαλέγουμε μικρά μανταρινάκι χωρίς κουκούτσι τα πλένουμε καλά και τα βάζουμε σε κατσαρόλα με νερό να τα σκεπάζει

Βράζουμε για 10 λεπτά ακριβώς , τα σουρώνουμε , και επαναλαμβάνουμε το ίδιο για ακόμα 10 λεπτά βράσιμο και σουρώνουμε

Τα βάζουμε σε λεκανάκι με κρύο νερό και ενα πιάτο απο πάνω να τα βυθίζει και τα αφήνουμε έτσι για 2 μέρες αλλάζοντας το νερό 3 με 4 φορές την ημέρα


Την 3η μέρα αφαιρούμε προσεκτικά το κοτσανάκι που έχει ( όπως στην φωτό) και τα ακουμπάμε σε απορροφητικό χαρτί 

Βάζουμε σε κατσαρόλα το νερό , την στέβια και τις κανέλες 

Ανακατεύουμε και όταν αρχίσει να βράζει ρίχνουμε μέσα τα μανταρίνια σκεπάζουμε με καπάκι και χαμηλώνουμε την φωτιά...( απο το 9 στο 6 )

Βράζουμε για 20 λεπτά

Ξεσκεπάζουμε την κατσαρόλα , δυναμώνουμε την φωτιά ξανά στο 9  και όταν αρχίσει το σιρόπι μας να βγάζει φουσκαλίτσες και να σκουραίνει ελαφρά ρίχνουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες  ,  μετά απο  2-3  βράσεις αποσύρουμε από την φωτιά..

Η συγκεκριμένη στέβια που χρησιμοποιώ έχει την ιδιότητα να δένει το σιρόπι αρκετά και να μη χρειάζεται πηκτικό ή ζελατίνη για να δέσει!!!

Προσοχή όμως γιατι άν σας σκουρίνει πολύ στο βράσιμο ζαχαρώνει το σιροπάκι..Το ελένχουμε λοιπόν ...δείτε το χρώμα που έχει στην δική μου φωτογραφία


Αφήνουμε να κρυώσει και το βάζουμε σε βάζα..

Διατηρούμε στο ψυγείο έως 1 μήνα 

 ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ & ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ ΧΩΡΙΣ ΕΝΟΧΕΣ!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...