εκτυπωση

Πέμπτη, 3 Νοεμβρίου 2016

ΑΥΓΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ...( χωρίς αλεύρι )


ΑΥΓΟΠΙΤΑ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ( χωρίς αλεύρι)

 ΥΛΙΚΑ ( για 6 άτομα σε 26άρι ταψί)

  • 6 αυγά ( 3 ολόκληρα και 3 ασπράδια)
  • 2 κολοκυθάκια 
  • 1 πράσινη πιπεριά
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1/2 φλ.τσ. ψιλοκομμένο μαιντανό
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. βρώμη ή πίτουρο βρώμης 
  • 3 κ.σ. γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.σ. σπασμένο λιναρόσπορο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 4 κ.σ. τριμμένο τυρί ζεμύθα με 1% λιπαρά
  • 1 κ.γλ. δυόσμο 

 Σε ένα ταψάκι βάζουμε τα κολοκυθάκια,το κρεμμύδι,την πιπεριά κομμένα σε φετούλες και τα πασπαλίζουμε με αλάτι-πιπέρι-λάδι
Ψήνουμε αέρα στους 180 έως να πάρουν ελαφρύ χρώμα

Σε άνα μπολ βάζουμε τα αυγά - βρώμη - γιαούρτι - λιναρόσπορο - μπέικιν - τυρι τριμμένο
ελάχιστο αλάτι - πιπέρι - δυόσμο - μαιντανό και χτυπάμε καλά με το πιρούνι

Αφού ψηθούν τα λαχανικά μας τα μεταφέρουμε σε ταψάκι με αποσπόμενο στεφάνι και ρίχνουμε απο πάνω το μείγμα αυγού
 
 Το ψήνουμε στο φούρνο αέρα στους 160 για 12 με 15 λεπτά μόνο


Μιά πολύ οικονομική και πεντανόστιμη συνταγή για όλη την οικογένεια!!
Συνοδεύουμε με φρέσκια σαλάτα λαχανικών και αποτελεί πλήρες μενού ή το τρώμε σαν σνάκ στο γραφείο , στο σχολείο ακόμα και για μπουφέ ή πάρτυ



ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...