εκτυπωση

Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2016

ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ ΤΟΥΡΤΑ !!



ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΓΕΜΙΣΤΟ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ ΤΟΥΡΤΑ !!

σιρόπι , καρύδι , κρέμα κάστανο..χωρίς ζάχαρη χωρίς βούτυρο

 

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΒΑΣΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΟ

  • 150 γρ λάδι
  • 150 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • 150 γρ ζάχαρη καρύδας  ή  στέβια  1:1
  • 2 κ.γλ. κανέλα κευλάνης
  • 1/2 κ.γλ. σκόνη γαρίφαλο 
  • 1/4 κ.γλ. σκόνη μοσχοκάρυδο
  • 1 κ.γλ. μαγειρική σόδα
  • ξέσμα από 2 πορτοκάλια
  • 300 γρ αλεύρι Ζέας ή ντίνκελ ή ολικής
  • 100 γρ πίτουρο βρώμης
  • 150 γρ καρύδι


Ανάβουμε πρώτα τον φούρνο μας στους 160 αέρα να προθερμανθεί
Σε ένα μπολ βάζουμε το λάδι με την ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε
Ρίχνουμε στον χυμό πορτοκάλι την μαγειρική σόδα σκόνη ανακατεύοντας καλά να αφρίσει πάνω από το μπολ και το ρίχνουμε και αυτό μέσα
Προσθέτουμε ΟΛΑ τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να έχουμε μία ωραία μαλακιά ζύμη


Παίρνουμε μία φόρμα 26 εκ. με αποσπόμενο στεφάνι ή ένα τσέρκι 
Χωρίζουμε την ζύμη στα 2 και παίρνουμε το ένα κομμάτι
Το στρώνουμε καλά με τα χέρια μας ανασηκώνοντας τα πλαϊνά


 Ρίχνουμε τα καρύδια χοντροκομμένα να πάνε παντού


 Ανάμεσα σε 2 λαδόκολλες ανοίγουμε  το άλλο κομμάτι και το τοποθετούμε πάνω κατεβάζοντας τα πλαϊνά να ενωθεί καλά


Τρυπάμε με ένα πιρούνι και το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο 160 αέρα να ψηθεί για 40 - 45 λεπτά

Τώρα θα ετοιμάσουμε το σιρόπι μας βάζοντας σε μια κατσαρόλα

  • 400 γρ. νερό
  • 1 πορτοκάλι καλά πλυμένο και κομμένο στα 4
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • 5 καρφάκια γαρίφαλο
  • 100 γρ ζάχαρη καρύδας  
  • 100 γρ σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου ή μέλι
 
  
Βράζουμε για 2 λεπτά
Οταν έχει ψηθεί η βάση μελομακάρονο σουρώνουμε το σιρόπι μας και το ρίχνουμε καυτό στο καυτό επίσης μελομακάρονο βάση
Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και να ρουφήξει όλο το σιρόπι και πάμε να φτιάξουμε την 

ΚΡΕΜΑ ΚΑΣΤΑΝΟ

  • 250 γρ βρασμένα και καθαρισμένα κάστανα
  • 100 γρ ζάχαρη καρύδας  ή  στέβια  1:1 
  • 300 ml φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 3 κ.σ. κονιάκ ή βότκα
  • 1 βανίλια
  • μια τσιμπιά αλάτι
Τα βράζουμε όλα μαζί για 10 λεπτά σε μια κατσαρολίτσα και μετά με το ραβδομπλέντερ τα λιώνουμε ( ή στο μούλτι ) και γίνεται μιά πολύ ωραία κρέμα!!!


Αφήνουμε να κρυώσει και χτυπάμε στο μίξερ 250 γρ φυτική άγλυκη κρέμα γάλακτος ( έβαλα Morfat cream στο μεταλλικό κουτί) μαζί με 250 γρ εβαπορέ λάιτ.
Αφού γίνει μια ωραία άγλυκη σαντιγί προσθέτουμε την κρέμα κάστανο και ξαναχτυπάμε για 1 λεπτό ακόμα
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω στο μελωμένο βάση μελομακάρονο και το βάζουμε στο ψυγείο

Θα τελειώσουμε την τούρτα μας με τι άλλο?

ΓΚΑΝΑΖ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 100 γρ σοκολάτα με στέβια
  • 100 γρ εβαπορέ λάιτ
Βάζουμε το εβαπορέ να ζεσταθεί πολύ καλά σε μία κατσαρολίτσα και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα ψιλοκομμένη
Ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει και αφήνουμε να κρυώσει 
Περιχύνουμε την τούρτα μας με την γκανάζ σοκολάτα και από πάνω διακοσμούμε με μερικά καρύδια


 Το αφήνουμε στο ψυγείο για 5 ώρες ( καλύτερα όλο το βράδυ) και μετά με ένα μαχαιράκι το ξεκολλάμε προσεκτικά γύρω-γύρω βγάζοντας το στεφάνι

Ολα τα αρώματα των Χριστουγέννων σε μία τούρτα !!!!


 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΊΤΕ !!!

ΜΕ ΟΛΗ ΜΟΥ ΤΗΝ ΑΓΑΠΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ 

ΚΑΛΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ !!!!!


2 σχόλια:

  1. Μου τρέχουνε τα σάλια. Θα προσπαθήσω να σε φτάσω.ΚΑΛΕΣΓΙΟΡΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Φαινεται υπεροχη και σιγουρα ειναι πεντανοστιμη!!!Μια ερωτηση μονο ..το εβαπορε στην κρεμα ειναι αδιαλυτο?δηλ. σκετο χωρις νερο τα 250ml??Καλες γιορτες με υγεια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...