εκτυπωση

Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Κολοκυθοτυρόπιτα με αλεύρι Ζέας

Κολοκυθοτυρόπιτα με αλεύρι Ζέας

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ

  • 6 πράσινα κολοκύθια
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 κ.σ. δυόσμος 
  • 2 αυγά
  • 1 πράσο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
  • 150 γρ λευκό τυρί με χαμηλά λιπαρά ( τύπου φέτα )

ΥΛΙΚΑ ΦΥΛΛΟΥ

  • 2 φλ.τσ. αλεύρι Ζέας
  • 1 φλ.τσ. καλαμποκάλευρο ή αλεύρι σίκαλης
  • 1/2 φλ.τσ. λάδι
  • αλάτι 
Τρίβουμε τα κολοκύθια στο χοντρό του τρίφτη και τα στύβουμε πολύ καλά να φύγουν όλα τα υγρά του
Τα τοποθετούμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα κρεμμύδια τριμμένα , το πράσο καθαρισμένο και κομμένο σε λεπτές φετούλες , άνηθο ψιλοκομμένο , δυόσμο , αλάτι - πιπέρι και το λάδι

Ανακατεύουμε πολύ καλά και στο τέλος προσθέτουμε το τυρί σε χοντρά κομμάτια

Ετοιμάζουμε το ζυμάρι μας βάζοντας σε λεκανίτσα τα 2 άλευρα μαζί με το αλάτι και το λάδι
Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε σιγά-σιγά νεράκι εως να γίνει μια ωραία μαλακιά ζύμη

Χωρίζουμε το ζυμάρι σε 6 κομμάτια
Ρίχνουμε αλεύρι στο πάγκο και παίρνουμε το ένα κομμάτι
Το ανοίγουμε λίγο και το λαδώνουμε..το αφήνουμε στην άκρη
Ανοίγουμε το άλλο κομμάτι λίγο και το τοποθετούμε πάνω στο λαδωμένο 1ο φύλλο
Κάνουμε το ίδιο και με το 3ο κομμάτι ζύμης

Τώρα έχουμε 3 μικρά φύλλα λαδωμένα ανάμεσά τους σε ένα το οποίο το ανοίγουμε σε ένα μεγάλο φύλλο που το στρώνουμε σε ελαφρά λαδωμένο ταψί ( μεγάλο ταψί )

Ρίχνουμε στη μέση την γέμιση και κάνουμε ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και το φύλλο για πάνω
Με αυτόν τον τρόπο ανοίγουμε ένα φύλλο αντί για 3 και όταν ψηθεί χωρίζονται αφού ανάμεσα έχουν λαδάκι !!!

Τελειώνοντας αλείφουμε πάνω το φύλλο με ελάχιστες σταγόνες λάδι και κόβουμε την πίτα μας σε κομμάτια

Ψήνουμε στους 170 με 180 αέρα για 35-45 λεπτά ανάλογα τον φούρνο

ΑΝ ΛΑΤΡΕΥΕΤΑΙ ΤΙΣ ΠΙΤΕΣ ΟΠΩΣ ΕΓΩ ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΗΝ !!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...