εκτυπωση

Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ



 ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΝΤΙΝΚΕΛ 

Συνταγή Μαρία Κούρτη

ΥΛΙΚΑ 

1φλ.τσ. χλιαρό γάλα 
1 φλ.καφέ λάδι 
1 φλ.τσ. νερό
1 συσκευασία φρέσκια μαγιά ( ή 2 φακελάκια ξηρή)
1 κ.σ. αλάτι 
1 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας 
350 γρ αλεύρι Ντίνκελ  + 350 φαρίνα ολικής 
λίγο σουσάμι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα μαζί με χλιαρό νερό και βάζουμε την ζάχαρη καρύδας μαζί με  3 κ.σ. φαρίνα
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για 15 λεπτά

Προσθέτουμε μετά το αλάτι - το λάδι και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά ( αν χρειαστεί παραπάνω αλεύρι προσθέτουμε φαρίνα)

Ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει μια ωραία μαλακιά ζύμη.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.

Κρατάμε λίγο από στο ζυμάρι για να κάνουμε σχεδιάκια και το υπόλοιπο το κάνουμε μια μπάλα και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού

Το πατάμε με το χέρι μας να απλωθεί

Με το ζυμαράκι που κρατήσαμε κάνουμε διάφορα σχέδια και στολίζουμε το ψωμάκι μας.

Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι και το ξεχνάμε για 3 με 4  ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει
Ο φούρνος μας στους 50 βαθμούς αντιστάσεις είναι το πιο ιδανικό!!

Ψήνουμε  στους 170 αέρα για 30 με 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο

Πολύ νόστιμο και πολύ αφράτο ψωμάκι για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι !!!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...