εκτυπωση

Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ



 ΧΡΙΣΤΟΨΩΜΟ ΑΦΡΟΣ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ

ΥΛΙΚΑ 

1φλ.τσ. χλιαρό γάλα 
1 φλ.τσ. λάδι 
1 συσκευασία φρέσκια μαγιά ( ή 2 φακελάκια ξηρή)
1 κ.σ. αλάτι 
1 κ.γλ. ζάχαρη καρύδας 
1 κιλό αλεύρι ζέας 
λίγο σουσάμι

Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό γάλα και βάζουμε την ζάχαρη καρύδας μαζί με  3 κ.σ. αλεύρι.
Ανακατεύουμε πολύ καλά και αφήνουμε για 15 λεπτά
Προσθέτουμε μετά το αλάτι - το λάδι και το υπόλοιπο αλεύρι σιγά-σιγά
Ζυμώνουμε ελαφρά να γίνει μια ωραία μαλακιά ζύμη.

Λαδώνουμε ελαφρά ένα ταψί και ρίχνουμε λίγο σουσάμι.
Κρατάμε λίγο από στο ζυμάρι για να κάνουμε σχεδιάκια και το υπόλοιπο το κάνουμε μια μπάλα και το βάζουμε στο κέντρο του ταψιού
Το πατάμε με το χέρι μας να απλωθεί
Με το ζυμαράκι που κρατήσαμε κάνουμε διάφορα σχέδια και στολίζουμε το ψωμάκι μας.
Ρίχνουμε από πάνω λίγο σουσάμι και το ξεχνάμε για 3 με 4  ώρες σε ζεστό μέρος να φουσκώσει

Ψήνουμε  στους 170 αέρα για 30 με 40 λεπτά ανάλογα τον φούρνο

Πολύ νόστιμο και πολύ αφράτο ψωμάκι για το Χριστουγεννιάτικο τραπέζι !!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...