εκτυπωση

Παρασκευή, 30 Δεκεμβρίου 2016

ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ



ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

 

 ΥΛΙΚΑ

  • 5 αυγά
  • 250 γρ βούτυρο
  • 100 γρ στέβια κρυσταλλική σε αναλογία 1:3 
  • 1 κ.γλ. δάκρυα μαστίχας
  • 1 κ.γλ. κακουλέ
  • 2 κ.γλ. μαχλέπι
  • ξύσμα απο 2 πορτοκάλια
  • 100 γρ άπαχο γάλα
  • 50 γρ κονιάκ
  • 2 βανίλιες
  • 380 γρ φαρίνα ολικής  ( αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ζυγίζουμε όλα μας τα υλικά και τα έχουμε έτοιμα κοντά μας
Ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και βάζουμε στο μπολ του μιξερ τα ασπράδια να γίνουν σφιχτή μαρέγκα

Το αφήνουμε στην άκρη σε ένα μπολ  και στον κάδο βάζουμε το βούτυρο ( να είναι σε θερμοκρασία δωματίου ) μαζί με τα 90 γρ στέβια..

(τα υπόλοιπα 10γρ τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με την μαστίχα-κακουλέ-μαχλέπι και τα χτυπάμε πολύ καλά να γίνουν σκόνη)

Χτυπάμε λοιπόν βούτυρο και στέβια για 5 λεπτά στο δυνατό να γίνει μια υπέροχη κρέμα!!

Συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε τους 2 από τους 5 κρόκους που έχουμε κρατήσει , το γάλα το κονιάκ , το ξύσμα πορτοκάλι , τις βανίλιες και το μείγμα μυρωδικών που ετοιμάσαμε στο μούλτι

Συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά ακόμα και αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ

Ρίχνουμε την φαρίνα και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε πολύ καλά
Τέλος προσθέτουμε την μαρέγκα και με πολύ απαλές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω να ομογενοποιηθεί

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας 160 αέρα   ή   180 αντιστάσεις

Βουτυροαλευρώνουμε ένα ταψάκι 26 ή  28εκ και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα

ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΟ ΦΛΟΥΡΙ 


Ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο) 
Βάζουμε ένα μαχαιράκι μέσα για να δούμε αν έχει ψηθεί καλά!! 

Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και ξεφορμάρουμε
Στολίζουμε όπως θέλουμε!!

Εγώ έλιωσα 100 γρ σοκολάτα γάλακτος με στέβια μαζί με 30γρ εβαπορέ λάιτ
Το άπλωσα από πάνω και στο πλάι και έριξα γύρω-γύρω αμύγδαλο ψιλοκομμένο

 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ & ΕΥΤΥΧΙΑ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...