εκτυπωση

Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2016

ΤΡΟΥΦΕΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ

ΤΡΟΥΦΕΣ ΑΒΟΚΑΝΤΟ 

 ΥΛΙΚΑ

  • 3 μεγάλα και πολύ ώριμα αβοκάντο
  • 125 γρ ινδοκάρυδο ( καρύδα τριμμένη)
  • 100 γρ ανάμεικτους ξηρούς καρπούς
  • 50 γρ σταφίδες 
  • 100 γρ νιφάδες βρώμης (περίπου)
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 6 κ.σ. στέβια κρυσταλλική σε αναλ.1:3 ή 100 γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 σφηνάκι κονιάκ



 Αφαιρούμε την φλούδα και το κουκούτσι από τα αβοκάντο και τα βάζουμε στο μούλτι μαζί με την στέβια ή την ζάχαρη καρύδας , το κακάο και τα πολτοποιούμε

Καβουρδίζουμε σε τηγανάκι ή στο φούρνο τους ξηρούς καρπούς χοντροκομμένους ή ολόκληρους
Μουλιάζουμε τις σταφίδες στο κονιάκ για 10 λεπτά

Σε ένα μπολ αδειάζουμε το μείγμα αβοκάντο απο το μούλτι και προσθέτουμε την καρύδα
τις μουλιασμένες σταφίδες μαζί με το κονιάκ , τους καβουρδισμένους ξηρούς καρπούς και προσθέτουμε σιγά - σιγά τις νιφάδες βρώμης ( ίσως να μη ρίξουμε όλη την βρώμη ή να χρειαστεί λίγο παραπάνω..παίζει ρόλο το μέγεθος των αβοκάντο που βάλαμε)

Το μείγμα θα κολλάει στα χέρια αρχικά γι αυτό δεν πρέπει να βάλουμε πολύ βρώμη
Το αφήνουμε για 10 λεπτά στο ψυγείο και μετά με βρεγμένα χέρια πλάθουμε μικρά μπαλάκι

Βγαίνουν γύρω στα 15 τρουφάκια
Τα διατηρούμε  στο ψυγείο και απολαμβάνουμε , προσφέρουμε υπέροχες και υγιεινές τρούφες!!!


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...