εκτυπωση

Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

ΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ


ΕΥΚΟΛΗ ΤΥΡΟΠΙΤΑ ΜΕ ΦΥΛΛΟ ΟΛΙΚΗΣ

για μικρό ταψάκι 

ΥΛΙΚΑ ΖΥΜΗΣ

  • 2 φλ.τσ. αλεύρι ολικής   ή   ζέας   ή    ντίκελ   ή    σίκαλης  + λίγο ακόμα για το άνοιγμα
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο    + λίγο ακόμα για το ταψάκι και το τελείωμα
  • 1 φλ.τσ. νεράκι περίπου..  

ΥΛΙΚΑ ΓΕΜΙΣΗΣ 

  • 150 γρ λευκό άπαχο τύπου φέτας τυρί με λίγα λιπαρά ή ανθότυρο
  • 150 γρ τυρί για τόστ ( άκοπο όχι σε φέτες ) με λίγα λιπαρά
  • 1 αυγό
  • πιπέρι
  • ( προαιρετικά λίγο δυόσμο)
  

Σε ένα μπολ βάζουμε το αλεύρι και το αλάτι
Ρίχνουμε σιγά - σιγά νεράκι και ζυμώνουμε
Η ζύμη μας πρέπει να είναι αρκετά μαλακιά που ίσως να κολλάει και λίγο στα χέρια
Στο τέλος θα ρίξουμε το ελαιόλαδο ζυμώνοντας απαλά και λίγο..

Αφήνουμε την ζύμη να ξεκουραστεί και ετοιμάζουμε την γέμιση
Λιώνουμε το λευκό τυρί σε ένα μπολάκι και μέσα τρίβουμε το κίτρινο τυρί ( στον τρίφτη από το χοντρό μέρος)  
Ρίχνουμε το αυγουλάκι , πιπέρι και άν θέλουμε λίγο ξηρό δυόσμο

Ανακατεύουμε καλά
Παίρνουμε ένα μικρό ταψάκι ( βγάζει 7 μεγάλα κομμάτια πίτα ) και το λαδώνουμε

Χωρίζουμε το ζυμάρι μας στα 2
Ρίχνουμε στον πάγκο μας αλεύρι ολικής , ακουμπάμε πάνω του το ένα κομμάτι ζύμης και το πασπαλίζουμε πάλι με αλεύρι ολικής

Με ένα πλάστη ανοίγουμε φύλλο ρίχνοντας ακόμα λίγο αλεύρι σε περίπτωση που δούμε ότι κολλάει  

Βάζουμε το φύλλο στο ταψάκι , ρίχνουμε την γέμιση και με τον ίδιο τρόπο ανοίγουμε και το άλλο βάζοντας το από πάνω

  
Κόβω την πίτα μου σε κομμάτια και ρίχνω από πάνω 2 κ.σ. ελαιόλαδο να πάει παντού και κυρίως στις γωνίες

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο 170 αέρα για 35 - 45 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)


ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ!! 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...