εκτυπωση

Τετάρτη, 1 Φεβρουαρίου 2017

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!

ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ ΚΑΙ ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ!!

 ΥΛΙΚΑ 

  • 200 γρ βούτυρο γάλακτος ανάλατο ( όχι μαργαρίνη)
  • 100 γρ σοκολάτα με στέβια 70% κακάο ( dark )
  • 90 γρ la mia stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1:3
  •  2 αυγά ολόκληρα και ακόμα 3 ασπράδια
  • 2 βανίλιες
  • 1 κ.γλ. κανέλα κευλάνης σκόνη
  •  μια πρέζα αλάτι
  • 1 κ.σ. κακάο
  • 100 γρ αμυγδαλόσκονη
  • 100 γρ φαρίνα ολικής άλεσης ( αλεύρι ολικής που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ

ΓΛΑΣΟ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

  • 200 γρ εβαπορέ λάιτ
  • 200 γρ σοκολάτα γάλακτος με στέβια
  • 1 κ.γλ. λάδι
 
 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα λιώνουμε στο φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρι τα 100 γρ σοκολάτας

Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο ( πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου) μαζί με την στέβια και χτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα 

Προσθέτουμε ένα - ένα τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα για ακόμα 3 λεπτά

Σε ένα μπολ βάζουμε την αμυγδαλόσκονη , φαρίνα ολικής , μπέικιν , κανέλα , αλάτι , κακάο και βανίλιες
Ανακατεύουμε καλά όλα αυτά τα στερεά υλικά

Αφού έχουν περάσει και τα υπόλοιπα 3 λεπτά έχουμε μια αφράτη πλούσια κρέμα!!

Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μιξερ και προσθέτουμε την σοκολάτα που είχαμε λιώσει πριν και εχει κρυώσει ελαφρά

Τώρα αρχίζουμε να προσθέτουμε σιγά - σιγά το μείγμα στερεών υλικών από το μπολ και όταν ομογενοποιηθεί το μείγμα του κεικ μας σταματάμε το μιξερ και αφαιρούμαι τον κάδο

Παίρνουμε μια φόρμα για κέικ , την βουτυρώνουμε και την πασπαλίζουμε με κακάο

Ρίχνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο 170 αέρα για 40 με 45 λεπτά
(πάντα το ελέγχουμε πριν το βγάλουμε βυθίζοντας  μέσα ένα μαχαιράκι να βγει στεγνό)  

Αφήνουμε 2 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε


Τώρα θα ετοιμάσουμε το γλάσο σοκολάτας !!!

Βάζουμε σε κατσαρολάκι το εβαπορέ να ζεσταθεί πολύ
Όταν αρχίσει να φουσκώνει το αποσύρουμε από την φωτιά  και ρίχνουμε την σοκολάτα γάλακτος με στέβια κομμένη σε μικρά κομμάτια

Αφήνουμε λίγο και με ένα κουτάλι ανακατεύουμε πολύ καλά να λιώσει η σοκολάτα
 Τώρα προσθέτουμε το 1 κ.γλ. λάδι και ανακατεύουμε καλά 

Τοποθετούμε το κέικ σε μια σχάρα ( αφού έχει κρυώσει αρκετά ) και το  περιχύνουμε με το σοκολατένιο γλάσο

Αν θέλουμε το πασπαλίζουμε με λίγο ψιλοκομμένο καρύδι ή αμύγδαλο


Η γεύση του μοναδική!!!

το άρωμα βουτύρου θα σας συνεπάρει !!!

Η γλυκύτητα της  stevia θα σας εντυπωσιάσει!!!

 

ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ ...

 
 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...