εκτυπωση

Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ


ΛΑΓΑΝΑ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΖΕΑΣ

 ΥΛΙΚΑ ( για μια μεγάλη )

  • 300 ml χλιαρό νερό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 40 ml λάδι
  • 550 αλεύρι Ζέας ολικής
  • 1/2 κ.γλ. stevia
  • 1 κ.γλ. κοφτό αλάτι
  • σουσάμι 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό νερό και ρίχνουμε την μαγιά και την στέβια
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε το λάδι , αλάτι και το αλεύρι Ζέας 

Ζυμώνουμε έως να έχουμε μια  ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια
Σκεπάζουμε το μπολ και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 1 ώρα

Σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα , ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι και με βρεγμένα χέρια το μαζεύουμε και το βάζουμε πάνω στην λαδόκολλα

Έχουμε ένα σκεύος με νεράκι όπου θα βουτάμε τα χέρια μας να είναι συνεχώς υγρά και πιέζοντας το ζυμάρι του δίνουμε το σχήμα της λαγάνας  ενώ με το δάχτυλό μας κάνουμε λακουβίτσες


Ρίχνουμε απο πάνω σουσάμι και μαυροκούκι
Το αφήνουμε κάπου ζεστά για 1 ώρα ακόμα

Ψήνουμε στους 180 αέρα για όσο χρειαστεί ώστε να ξεροψηθεί απ έξω 

Υπέροχη λαγάνα ξεροψημένη απ έξω και αφράτη μέσα

 


 ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...