εκτυπωση

Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

ΚΡΑΚΕΡ ΤΥΡΙΟΥ ( χωρίς αλεύρι)




ΚΡΑΚΕΡ ΤΥΡΙΟΥ ( χωρίς αλεύρι)

με βάση κουνουπίδι - βρώμη !!! 


 ΥΛΙΚΑ

  • 1 μέτριο κουνουπίδι
  • 1 φλ.τσ πίτουρο βρώμης
  • 300 γρ τυρί τριμμένο με χαμηλά λιπαρά
  • 3 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο μαϊντανό
  • 1 κρεμμύδι
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κ.γλ αλάτι
  • 1/2 κ.γλ. πιπέρι
  • 1 κ.σ. δυόσμο ξηρό
  • 2 αυγά 
Πλένουμε καλά το κουνουπίδι και αφαιρούμε το σκληρό μέρος 
Το τρίβουμε στο τρίφτη στο χοντρό

Το βάζουμε σε ένα μπολ και ρίχνουμε 1 κ.γλ. αλάτι 
Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε 5 λεπτά

Παίρνουμε μια καθαρή πετσετούλα κουζίνας και την ξεπλένουμε καλά κάτω από την βρύση (ώστε να φύγει το μαλακτικό που ίσως έχουμε βάλει όταν την πλύναμε)

Αδειάζουμε μέσα το τριμμένο κουνουπίδι που αφήσαμε με αλάτι 5 λεπτά και το τυλίγουμε στην πετσέτα
Το στύβουμε πολύ καλά ώστε να φύγουν όλα τα υγρά!!!

Το αδειάζουμε πάλι στο μπολ και ρίχνουμε μέσα το κρεμμύδι τριμμένο,τα σκόρδα ψιλοκομμένα
μαϊντανό, δυόσμο, πιπέρι, αυγά, ελαιόλαδο, πίτουρο βρώμης και το μισό τυράκι ( 150 γρ )
αλάτι δεν βάζουμε άλλο!!

Ανακατεύουμε πολύ καλά και αδειάζουμε την ζύμη σε ταψάκι με λαδόκολλα πιέζοντας να γίνει λεπτή η ζύμη


Ψήνουμε στη μεσαία σχάρα στους 160 αέρα για 25 λεπτά και μετά κατεβάζουμε το ταψί στην κάτω σχάρα ψήνοντας ακόμα 15 λεπτά βάζοντας μόνο το κάτω αντιστάσεις στους 180 βαθμούς

Βγάζουμε το ταψί και ρίχνουμε από πάνω τα υπόλοιπα 150 γρ τυρί 

Ψήνουμε πάλι στη μεσαία σχάρα με αέρα στους 160 για ακόμα 20 με 25 λεπτά
( ανάλογα τον φούρνο επιλέγουμε και την ώρα ψησίματος..λιγότερη ή περισσότερη )
 
Κόβουμε σε μικρά τετράγωνα κομμάτια και απολαμβάνουμε ένα τραγανό υγιεινό σνάκ για όλες τις ώρες 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...