εκτυπωση

Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2017

ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ (μερέντα) ΜΕ STEVIA !!!

ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ (μερέντα) ΜΕ STEVIA !!!

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ φουντούκια
  • 15 γρ λάδι καρύδας ( άοσμο)
  • 30 γρ σκόνη κακάο
  • 1 βανίλια
  • μια πρέζα αλάτι
  • 160 γρ εβαπορέ λάιτ
  • 50 σταγόνες υγρή στέβια σε αναλογία 1:4  η  1:5 

 Η εκτέλεση της συνταγής είναι πολύ εύκολη
Πρώτα βάζουμε σε ταψάκι τα φουντούκια και τα ψήνουμε στο φουρνάκι 190 για 8 λεπτά

Τα αδειάζουμε σε καθαρή πετσέτα όπως είναι ζεστά , τα τυλίγουμε και με τα χέρια μας τα τρίβουμε για 1 λεπτό

Ανοίγουμε την πετσέτα και βλέπουμε ότι έχουν ξεφλουδιστεί 
Τα παίρνουμε προσεκτικά ( αν έχει μείνει πάνω λίγη φλούδα δεν πειράζει) και τα ρίχνουμε στο μούλτι

Προσθέτουμε το λάδι καρύδας και μια τσιμπιά αλάτι

Χτυπάμε για 2 με 3 λεπτά ( με διακοπές μη μας καεί το μούλτι μας και μαζεύοντας με σπάτουλα τα τοιχώματα)

Το αποτέλεσμα θα είναι ένα αρκετά υγρό μείγμα αφού τα φουντούκια έχουν βγάλει έλαιο  

Τώρα θα ρίξουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μας δηλαδή κακάο,υγρή στέβια,βανίλια,εβαπορέ και θα χτυπήσουμε για λίγα δευτερόλεπτα εως να ενοποιηθούν όλα

Το αποτέλεσμα θα σας καταπλήξει !!!

Μια υπέροχη πραλίνα φουντουκιού με στέβια να την απολαύσετε σκέτη , στην φρυγανιά σας , στα γλυκά σας και κυρίως η πιο υγιεινή λιχουδιά για τα παιδιά μας !!





 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...