εκτυπωση

Κυριακή 12 Μαρτίου 2017

ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ !! σκέτη ή με ξηρούς καρπούς και κρανμπερι


  Συνταγή ΜΑΡΙΑ ΚΟΥΡΤΗ

ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΑΚΙΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ!!

σκέτη ή με ξηρούς καρπούς και κρανμπερι 

ΥΛΙΚΑ

  • 100 γρ βούτυρο κακάο ωμό η λάδι καρύδας 
  • 50 γρ σκόνη (πούδρα) αποβουτυρωμένο γάλα
  • 50 γρ εβαπορέ λαιτ 
  • 40 σταγόνες υγρή στέβια 
  • 20 γρ σιρόπι αγαύης ή σφενδάμου

 ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε νερό σε μια κατσαρόλα να βράση και από πάνω ένα μεταλλικό σκεύος (μπεν μαρι)
Θρυμματίζουμε το βούτυρο κακάο  και το ρίχνουμε στο πάνω σκεύος

Όταν βράσει το νερό το σβήνουμε
Δεν θέλουμε να λιώσει το βούτυρο σε θερμοκρασία μεγάλη (όχι πάνω απο 40 βαθμούς)

Αφού λιώσει ρίχνουμε τη στέβια , το σιρόπι αγαύης και την σκόνη γάλα

Ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα ( αυγοδάρτη)
Τέλος ρίχνουμε το εβαπορέ και συνεχίζουμε με πολύ -πολύ καλό χτύπημα με το σύρμα ή στο μούλτι ( πολυ καλύτερα στο μουλτι)

Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα για σοκολάτα ή σε φορμάκια σιλικόνης για σοκολατάκια και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.

Σε λίγη ώρα θα έχουμε υπέροχη  σοκολάτα  για τους λάτρεις της λευκής !!

Μπορούμε να προσθέσουμε μικρά κομματάκια αποξηραμένα φρούτα , σταφίδες , ξηρούς καρπούς καρύδα ή τριμμένα κορν φλεικς ολικης

Σας προτείνω και την συνταγή μου με ΛΑΔΙ ΚΑΡΥΔΑΣ
Αυτά όμως θα πρέπει να τα διατηρήσουμε  στην κατάψυξη!!!

Κάνουμε ακριβώς την ίδια συνταγή αντικαθιστώντας το βούτυρο κακάο με λάδι καρύδας άοσμο ( θα βρείτε  σε μεγάλο σούπερ μάρκετ, μπαχαράδικα)

Μοιράζουμε το μείγμα στα φορμάκια , το βάζουμε στην κατάψυξη για 2 ώρες  τουλάχιστον μετά τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε μπολάκι και ξανά στην κατάψυξη ή συντήρηση με δυνατή ψύξη



ΔΟΚΙΜΑΣΤΕ ΤΟ !!! 

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...