εκτυπωση

Σάββατο 1 Απριλίου 2017

ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΝΗΣΤΙΣΙΜΑ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

πολύ εύκολα!!!!

 Κανέλας



Πορτοκάλι


 Σοκολάτας

 Καρότου

Από τις πιο αγαπημένες μου συνταγές για νηστίσιμα κουλουράκια απίστευτα αφράτα και νόστιμα!!

ΥΛΙΚΑ ( βασική συνταγή)

  • 100 γρ λάδι φυτικό  ή  ελαιόλαδο  ή  λάδι καρύδας άοσμο
  • 100 γρ χυμό από φρέσκο πορτοκάλι
  • μια τσιμπιά αλάτι
  • 30 γρ stevia parana σε αναλογία 1:3 
  • 300 γρ φαρίνα ολικής ( ή αλεύρι ζέας με 2 κ.γλ. μπέικιν)
  • 1 βανίλια 

Για τα κουλουράκια κανέλας προσθέτουμε 1 κ.σ. σκόνη κανέλα Κευλάνης

Για τα κουλουράκια πορτοκαλιού προσθέτουμε 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι

Για τα κουλουράκια σοκολάτας προσθέτουμε 3 κ.σ. κακάο μαζί με 1 κ.γλ λάδι και 3 γρ στέβια

Για τα κουλουράκια καρότου προσθέτουμε 1 μεγάλο καρότο τριμμένο στο ψιλό του τρίφτη

Η συνταγή μας είναι πολύ εύκολη και γίνεται στο λεπτό!!


Βάζουμε σε ένα μπολ το φυτικό λάδι ,τον χυμό πορτοκαλιού , αλάτι και την στέβια

Ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα και ρίχνουμε την βανίλια , το υλικό που επιλέξαμε ( κανέλα ή κακάο ή καρότο ή κανέλα) και τέλος την φαρίνα

Ανακατεύουμε απαλά να γίνει μια ελαστική ζύμη ( ΔΕΝ ζυμώνουμε)

Πλάθουμε μικρά κουλουράκια  σε διάφορα σχέδια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα με λαδόκολλα

Έχουμε προθερμάνει τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς αέρα και όταν έχει φτάσει στήν θερμοκρασία που θέλουμε τα ψήνουμε ΜΟΝΟ για 10 λεπτά !! 

 

 

1 σχόλιο:

  1. καλησπέρα. θα ήθελα εάν μπορείτε να μου λύσετε την εξής απορία. στην συνταγή αναγράφετε 30 γρ. στέβια σε αναλογία 1:3. εάν εγώ έχω υγρή στέβια ή στέβια με άλλη αναλογία π.χ 1:1, πως θα υπολογίσω πόση στέβια πρέπει να βάλω ? με μπερδεύει πολύ το ζήτημα της αναλογίας. κάθε φορά πρέπει να αγοράζω άλλη στέβια με άλλη αναλογία ?? ευχαριστώ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...