εκτυπωση

Κυριακή, 23 Απριλίου 2017

ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ !!!

 

ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ !!!

 

 

Προσπαθούσα αρκετό καιρό να πετύχω μαρέγκα με στέβια που να παραμένει κάτασπρη!!
Πάντα μου βγαίνανε λίγο μελαχροινές...
Η φίλη μου Ελένη Χουρουζίδου με βοήθησε πολύ στο θέμα ψησίματος ώστε να καταφέρω να τις βγάλω λευκές 

ΥΛΙΚΑ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και με το μίξερ κάνουμε πολύ σφιχτή μαρέγκα
Τόσο σφιχτή που θα γυρνάμε ανάποδα το μπολ και δεν θα κουνιέται καθόλου!!
Ανάβουμε τον φούρνο στους 110 βαθμούς αντιστάσεις
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και βάζουμε σε κουταλιές την μαρέγκα
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα μαρεγκάκια μας για ακριβώς 60 λεπτά με την πόρτα του φούρνου μισο ανοιχτή στην πρώτη σχάρα
Αυτό είναι το μυστικό τελικά!! να μη κλείνουμε την πόρτα του φούρνου
Βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν τις βγάλουμε γιατί όσο μένουν θα σφίγγουν

Αν θέλουμε φτιάχνουμε και μια ελαφριά σος σοκολάτας με

 3 κ.γλ.κακάο+3 κ.γλ. σκόνη γάλα+25 σταγόνες υγρή στέβια parana+λίγο νεράκι 

( τα χτυπάμε όλα μαζί με το σύρμα βάζοντας σιγά-σιγά το νερό έως να βγει η υφή που θέλουμε) 



 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...