ΜΑΡΕΓΚΕΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ !!! Συνταγή Μαρία Κούρτη
ΥΛΙΚΑ
- 4 ασπράδια
- 4 κ.σ. άχνη στεβια ή σε αναλογία 1:1 περασμένη απο το μούλτι να γίνει σκόνη
- μια τσιμπιά αλάτι
- 1 κ.σ. χυμό λεμονιού
- 1 βανίλια
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά και με το μίξερ κάνουμε πολύ σφιχτή μαρέγκα
Τόσο σφιχτή που θα γυρνάμε ανάποδα το μπολ και δεν θα κουνιέται καθόλου!!
Ανάβουμε τον φούρνο στους 110 βαθμούς αντιστάσεις
Βάζουμε σε ταψί λαδόκολλα και βάζουμε σε κουταλιές την μαρέγκα
Βάζουμε το ταψί στο φούρνο και ψήνουμε τα μαρεγκάκια μας για ακριβώς 60 λεπτά με την πόρτα του φούρνου μισο ανοιχτή στην πρώτη σχάρα
Αυτό είναι το μυστικό τελικά!! να μη κλείνουμε την πόρτα του φούρνου
Βγάζουμε το ταψί και το αφήνουμε τουλάχιστον 1 ώρα πριν τις βγάλουμε γιατί όσο μένουν θα σφίγγουν
ΠΩΣ ΘΑ ΔΟΥΛΕΨΕΙ Ο ΦΟΥΡΝΟΣ ΜΕ ΜΙΣΑΝΟΙΧΤΗ ΠΟΡΤΑ?????????????????
ΑπάντησηΔιαγραφήΒάζουμε ένα μαχαίρι στην πόρτα του φούρνου
ΑπάντησηΔιαγραφή