εκτυπωση

Τρίτη, 4 Απριλίου 2017

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ


 

ΤΣΟΥΡΕΚΙ ΟΛΙΚΗΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ

 

 
ΥΛΙΚΑ

  • 200 γρ φρέσκο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 130 γρ νερό
  • 100 γρ + 100 γρ βούτυρο φρέσκο
  • 2 αυγά
  • ξύσμα απο 1 πορτοκάλι
  • 3 φακελάκια των 8 γρ ξηρή μαγιά (σύνολο 24 γρ )
  • 120 γρ stevia Parana σε αναλογία 1:3 με ερυθριτόλη 
  • 5 γρ κακουλέ σκόνη
  • 15 γρ μαχλέπι
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 800 γρ αλεύρι ζέας ( αν δεν θέλετε σκέτο ζέας βάλτε 400 γρ ζεας και 430 αλεύρι για τσουρέκι  ή  για το τέλειο αποτέλεσμα μόνο με αλεύρι σκληρό 870 για τσουρέκια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , νερό , τα 100 γρ βούτυρο , ξύσμα πορτοκάλι , κακουλέ , μαχλέπι , βανίλιες , αλάτι , στέβια και αφήνουμε να ζεσταθεί καλά 

Ανακατεύουμε να ενωθούνε όλα τα αρώματα , να λιώσει το βούτυρο και η στέβια
Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει ( βάζουμε το μικρό μας δάκτυλο και πρέπει να αντέχει) και ρίχνουμε τα αυγά αφού τα έχουμε χτυπήσει ελαφρά

Στο μπολ του μίξερ βάζουμε  το αλεύρι και την μαγιά
Ρίχνουμε το μείγμα γάλακτος απο την κατσαρόλα και με τον γάτζο αρχίζουμε να χτυπάμε στη 2η ταχύτητα για  20 λεπτά ( όχι λιγότερο)

Αν έχετε αρτοπαρασκευαστή κάνετε ακριβώς το ίδιο ( με την μισή δόση)

Λιώνουμε τα υπόλοιπα 100 γρ βούτυρο και το ρίχνουμε στη ζύμη ενώ συνεχίζουμε το χτύπημα έως να μαζευτεί , να καθαρίσουν τα τοιχώματα του μπολ και να γίνει η ζύμη οπως στην φωτο

 Μέχρι να το πετύχετε αυτό συνεχίζεται το χτύπημα στο μίξερ για οση ώρα χρειαστεί
Αυτό είναι το πιο βασικό κομμάτι για να δημιουργηθούν ίνες


 
 Αδειάζουμε την ζύμη μας σε ελαφρά λαδωμένο μπολ , σκεπάζουμε με μεμβράνη και το αφήνουμε σε ζεστό μέρος για 45 λεπτά να διπλασιαστεί 


Το ξεφουσκώνουμε και πλάθουμε 2 τσουρέκια ή ένα μεγάλο που το βάζουμε σε φόρμα που έχουμε καλύψει με λαδόκολλα

   
Τώρα θα το αφήσουμε σε ζεστό μέρος ( το έβαλα στο φούρνο στους 50 βαθμούς)
για 1 ώρα

Χτυπάμε ένα αυγό και με το πινέλο περνάμε ελαφρά το τσουρέκι μας και πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και σουσάμι

Ψήνουμε στους 170 - 180  αέρα για 30 - 35 λεπτά ( ανάλογα τον φούρνο)
Τα τελευταία λεπτά το βλέπουμε συνεχώς γιατί μπορεί απότομα να καεί!!

Το βγάζουμε , το αφήνουμε να κρυώσει και το τυλίγουμε με μεμβράνη οπωσδήποτε!!






ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΜΟΥ ΜΕ ΑΦΡΑΤΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΤΗΣΤΕ  ΕΔΩ

 

ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ 

ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΤΕ ΥΠΕΡΟΧΑΜΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΣΑΣ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...