εκτυπωση

Τρίτη 4 Απριλίου 2017

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ!!




ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ...! ΑΦΡΑΤΑ ΓΕΜΑΤΑ ΙΝΕΣ ΜΥΡΩΔΑΤΑ ΣΚΕΤΑ Η ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ!!!!

 

ΥΛΙΚΑ
  • 200 γρ άπαχο φρέσκο γάλα
  • 120 γρ νερό
  • 100 γρ φρέσκο βούτυρο αγελάδος 
  •  +  100 γρ βούτυρο λάιτ 
  • 2 αυγά
  • ξύσμα από 1 μεγάλο πορτοκάλι 
  • 50 γρ φρέσκια μαγιά
  • 100 γρ stevia κρυσταλλική σε αναλογία 1.3 + 2 κ.σ. ακόμα    ή   300γρ ζάχαρη καρύδας
  • 1 κ.γλ. δάκρυα μαστίχας 
  • 1 φακελάκι ( 15 γρ ) μαχλέπι σε σκόνη
  • 2 βανίλιες
  • 1/2 κ.γλ αλάτι
  • 1 κιλό αλεύρι για τσουρέκι ( μου πήρε ακριβώς 870γρ) ή Ντίνκελ ολικής 10-50 
  • 1 αυγό και φιλέ αμυγδάλου για από πάνω
 Το πρώτο που κάνουμε είναι να ανάψουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς για 3 λεπτά και τον σβήνουμε..θέλουμε να έχουμε ένα ζεστό μέρος
επίσης να έχουμε εκτός ψυγείου βούτυρο και αυγά για 3 ώρες τουλάχιστον 

Σε ένα μπολ βάζουμε γάλα+νερό ελαφρώς χλιαρά και διαλύουμε την μαγιά
προσθέτουμε 1 φλ.τσ. απο το αλεύρι μας ανακατεύοντας καλά να γίνει χυλός..το αφήνουμε στην άκρη για 30 λεπτά και πάμε στο μίξερ!!!

Βάζουμε τα 100γρ φρέσκο αγελαδινό βούτυρο ελαφρά λιωμένο μαζί με τα 100γρ στέβια και χτυπάμε πολύ καλά..

 Βάζουμε στο μούλτι την μαστίχα μαζί με 2 κ.σ. στέβια να γίνει σκόνη και το προσθέτουμε στο μίξερ

βάζουμε το ξύσμα πορτοκάλι το μαχλέπι τις βανίλιες - αλάτι— αυγά και το μείγμα μαγιάς

Σταματάμε για να βάλουμε στο μίξερ το εξάρτημα για ζύμωμα και συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας το αλεύρι ( κρατήστε 150 γρ απο το κιλό)..το δουλεύουμε για 3 λεπτά και μετά ρίχνουμε τα 100 γρ βούτυρο λάιτ λιωμένο..ακόμα 3 λεπτά χτύπημα και...έτοιμο!

Λαδώνουμε ένα μεγάλο σκεύος και όπως είναι τα χέρια μας λαδωμένα παίρνουμε την ζύμη και την βάζουμε μέσα ( πρέπει η ζύμη να είναι πολύ μαλακιά).

Βάζουμε τη ζύμη μας στο φούρνο που είχαμε ζεστάνει και το αφήνουμε 2 με 3 ώρες να φουσκώσει..

Ξεφουσκώνουμε το ζυμάρι μας και το χωρίζουμε στα 4 ( για 4 μεγάλα τσουρέκια) ή σε περισσότερα αν τα θέλουμε πιο μικρά

Με λαδωμένα χέρια παίρνουμε το ένα κομμάτι και κάνουμε 3 κορδόνια..( τα τραβάμε ) πλέκουμε το τσουρέκι μας κοτσίδα


Αν τα θέλουμε γεμιστά με την μερέντα μας ( με στέβια) σε αυτή την φάση ανάμεσα στο κάθε κορδόνι βάζουμε μερέντα κ κλείνουμε απαλά

Τα τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα και τα αφήνουμε ξανά σε ζεστό μέρος για 2 ώρες ακόμα να φουσκώσουν!!

Σπάμε 1 αυγό σε μπολάκι μαζί με 1 κ.σ. νερό ανακατεύουμε καλά και με ένα πινέλο περνάμε τα φουσκωμένα μας τσουρέκια ( απαλά μη ξεφουσκώσουν)..ρίχνουμε από πάνω φιλέ αμυγδάλου και ψήνουμε στους 180 για 20-25 λεπτά .

Μοσχοβολάει όλο το σπίτι...Γίνεται το πιό αφράτο νόστιμο και μυρωδάτο τσουρέκι που έχετε φάει γεμάτο ίνες!!!!




 ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ ΜΕ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΥΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΑΣ!!!

1 σχόλιο:

  1. Στους 50 βαθμούς που βάζουμε αρχικά τη ζυμη δεν θέλεισκέπασμα; Επίσης μέχρι να τη φτιάξουμε δεν θα κρυώσει ο φούρνος που είναι αναμμένο ς από πριν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...