εκτυπωση

Τετάρτη, 5 Απριλίου 2017

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ


 ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΠΛΙΓΟΥΡΙ

 

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 κοτόπουλο κομμένο σε μερίδες
  • 2 κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 φλ.καφέ ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι φρεσκοτριμμένη ντομάτα ή 2 κ.σ. πελτέ σε 1 ποτήρι νερό 
  • 2 ξυλάκια κανέλα
  • διάφορα χρωματιστά πιπέρια
  • 1 κύβο λαχανικών
  • 1/4 κ.γλ. πιπέρι καγιέν
  • αλάτι 
  • 2 φλ.τσ πλιγούρι μέτριο πλιγούρι μέτριο  "προτιμώ" απο "Διατροφική Μακεδονίας-Θράκης"

Πρώτα βάζω σε μπολ 4 φλ.τσ. νερό και τα 2 φλ.τσ. πλιγούρι και το αφήνω στην άκρη

Σε μια κατσαρόλα βάζω λάδι , κρεμμύδι ψιλοκομμένο , σκόρδο  και τα σοτάρω ελαφρά
Ρίχνω μέσα το κοτόπουλο και το γυρνάω γύρω-γύρω να πάρει ελαφρύ χρώμα

Τώρα ρίχνουμε την ντομάτα , αλάτι , κύβο λαχανικών και όλα τα υπόλοιπα μυρωδικά καθώς και 2 κούπες νερό
Σκεπάζουμε και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να σιγοβράσει για 45 με 50 λεπτά

Αφαιρούμε το κοτόπουλο (προσθέτουμε λίγο νεράκι ) σουρώνουμε το πλιγούρι και το ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα να βράσει παίρνοντας όλα τις γεύσεις και τα αρώματα

Ανακατεύουμε συχνά και σιγοβράζουμε έως να βράση και να χυλώσει
Στο τέλος ξαναβάζουμε μέσα στην κατσαρόλα τα κομμάτια κοτόπουλο και αποσύρουμε απο την φωτιά.
Τρώμε ένα υγιεινό πιάτο για όλη την οικογένεια με όλα τα θρεπτικά συστατικά που μας προσφέρει το πλιγούρι 

 
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...