εκτυπωση

Σάββατο 8 Απριλίου 2017

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ "Της Μαρίας" ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΣΤΕΒΙΑ

 

ΤΣΟΥΡΕΚΙΑ "Της Μαρίας" ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ ΣΤΕΒΙΑ

χωρίς ζάχαρη, χωρίς βούτυρο, χωρίς μίξερ, χωρίς ζύμωμα !!!

 ΥΛΙΚΑ ( για 3 μεγάλα τσουρέκια ή 6 μικρά)

  •  200 γρ ( 1 φλ.τσαγιού) "Ζαχαρούχο γάλα με στέβια" Συνταγή πατήστε ΕΔΩ
  •  3 αβγά
  • 200 γρ ( 1 φλ.τσαγιού) κρυσταλλική στέβια  σε αναλογία 1:1  
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ ( 1 φλ.τσαγιού) φυτικό λάδι
  • ξύσμα και χυμό απο 2 πορτοκάλια ( ο χυμός 40 γρ)
  • 50 γρ φρέσκια μαγιά ( 2 συσκευασίες των 25γρ) ΚΑΙ 1 φακελάκι ξηρή ( 8 γρ )
  • 300 γρ ( 1,5 φλ.τσαγιού ) νερό
  • 1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 1100 γρ αλεύρι Ντινκελ λευκό  ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΕΔΩ
  • 15 γρ μαχλέπι σκόνη
  • 5 γρ κακουλέ
  • μια τσιμπιά αλάτι 


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ανάβουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς να είναι ζεστός

 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το "ζαχαρούχο με στέβια" , το νερό , το λάδι , το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα , την στέβια , το μαχλέπι και το κακουλέ (αν θέλετε και 1/2 κ.γλ. μαστίχα σκόνη)

Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε  καλά
Οταν ζεσταθεί λίγο ( βάζουμε το μικρό μας δάχτυλο και ελέγχουμε )

ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ..ΜΟΝΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΕΛΑΦΡΑ

Σβήνουμε τον φούρνο μας.
Τώρα έχουμε ένα ζεστό μέρος που θα φιλοξενήσει για αρκετή ώρα την ζύμη μας

Παίρνουμε ένα φλιτζάνι  από το χλιαρό μείγμα της κατσαρόλας το βάζουμε σε ένα μπολάκι και διαλύουμε μέσα την φρέσκια μαγιά και την ξηρή ανακατεύοντας πολύ καλά

Προσθέτουμε 3 κ.σ. (από τα 1100γρ αλεύρι) ανακατεύουμε  καλά ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στον ζεστό μας φούρνο για 15 λεπτά

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα υγρών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά

Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο αλεύρι ( το έχουμε ζυγίσει από την αρχή) το μπέικιν , την ενεργοποιημένη μας μαγιά (έχουν περάσει 15 λεπτά)  το μείγμα υγρών από την κατσαρόλα (το έχουμε διατηρήσει ζεστό) και μια τσιμπιά αλάτι

Ανακατεύουμε απλώς με ένα κουτάλι και παίρνουμε μια "χούφτα" ή μια σπάτουλα και αρχίζουμε να κάνουμε διπλώματα




 
 Δεν ζυμώνουμε καθόλου !!
Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια μας γι αυτό και χρησιμοποιούμε την σπάτουλα

ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ  (είναι όλα τα υλικά υπολογισμένα)

 Σκεπάζουμε με μεμβράνη , από πάνω μια πετσετούλα και το βάζουμε στον φούρνο ( θα είναι ακόμα λίγο ζεστός δεν θέλουμε να είναι πολύ)

Το αφήνουμε ακριβώς για 1 ώρα ( οχι παραπάνω)

Στρώνουμε ενα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Λαδώνουμε ελαφρά τον πάγκο μας και αδειάζουμε την φουσκωμένη μας ζύμη ( αφού την ξεφουσκώσουμε πρώτα)

Μια πολύ ωραία ιδέα είναι να κάνουμε γεμιστά τσουρέκια με την "μερέντα με στέβια"







Κάπως έτσι πλέκουμε τα τσουρέκια μας γεμιστά ή όχι

Τα τοποθετούμε στο ταψί με την λαδόκολλα ( να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους) και τα βάζουμε για ακόμα 1 ώρα στο φούρνο να φούσκώσουν

Μετά απο 1 ώρα τα βγάζουμε και με ένα πινέλο πολύ απαλά απλώνουμε ασπράδι αυγού και αμυγδαλάκι ή καρύδι ψιλοκομμένο 


Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ( οχι αέρα) και ψήνουμε τα τσουρέκια μας για 25 - 30 λεπτά 
Οχι παραπάνω !! Είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί αρπάζουν αμέσως !!

Τα βγάζουμε από τον φούρνο , τα αφήνουμε 2 ώρες να κρυώσουν καλά και τα τυλίγουμε οπωσδήποτε με μεμβράνη ( έτσι θα διατηρηθούν αφράτα )

Είναι τα καλύτερα τσουρέκια που έχω φτιάξει !!
Διάβαζα στο ιντερνετ πολλές συνταγές με ζαχαρούχο και είπα..γιατί να μη φτιάξω με το δικό μου "ζαχαρούχο"???

Αφράτα και γεμάτα ίνες , νόστιμα!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  ΦΤΙΑΞΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕ ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ !!

Μην αλλάξετε τίποτα από την συνταγή.. Κάθε αλλαγή υλικών ίσως και να είναι μια αποτυχία στην συνταγη μας!!

 

 Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα με υγεία σε όλους!!

🐥

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...