ΧΑΛΒΑΣ ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΣ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ souperfoods
χωρίς λάδι και με επικάλυψη σπιτικής σοκολάτας
ΥΛΙΚΑ
- 1,5 φλ.τσ. σιμιγδάλι ψιλό
- 1 φλ.τσ. ινδοκάρυδο ( αν δεν σας αρέσει η καρύδα θα βάλετε σιμιγδάλι)
- 4 φλ.τσ. νερό
- 1 φλ.τσ. στεβια κρυσταλλική με ερυθριτόλη σε αναλογία 1:3
- 1 κ.σ. ξύσμα πορτοκάλι
- 1 κ.σ. κανέλα κευλάνης
- 1 κ.σ. μαχλέπι σκόνη
- 1 φλ.τσ. cranberry
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ζεσταίνουμε πρώτα το νερό και ρίχνουμε μέσα στέβια. ξύσμα πορτοκάλι, κανέλα, μαχλέπι και όταν αρχίσει να βράζει το αποσύρουμε από την φωτιά
Βάζουμε μία κατσαρόλα να ζεσταθεί ( χωρίς λάδι) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι μαζί με την καρύδα να καβουρδιστούν σε χαμηλή φωτιά
Ανακατεύουμε συνεχώς έως να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα
Το αποσύρουμε από την φωτιά και πολύ προσεκτικά ρίχνουμε το νερό με τα μυρωδικά
Ανακατεύουμε με γρήγορες κινήσεις και το ξαναβάζουμε στη φωτιά ώστε να στεγνώσει πολύ να ξεκολλάει από την κατσαρόλα
Ρίχνουμε μέσα τα cranberry και αδειάζουμε το μείγμα σε φόρμα
Όταν κρυώσει το βάζουμε στο ψυγείο για 3 ώρες τουλάχιστον
Ετοιμάζουμε την σπιτική σοκολάτα για επικάλυψη και όπως θα βγει κρύο από το ψυγείο ρίχνουμε αργά από πάνω και καλύπτουμε τα πλαϊνά με την βοήθεια ενός πινέλου
Για την συνταγή σπιτικής σοκολάτας πατήστε ΕΔΩ
Για την συνταγή σπιτικής σοκολάτας πατήστε ΕΔΩ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου