εκτυπωση

Δευτέρα, 1 Μαΐου 2017

Κρουασανάκια ολικής με στέβια γεμιστό με μερέντα (χωρίς ζάχαρη)




Κρουασανάκια ολικής με στέβια γεμιστά με μερέντα (χωρίς ζάχαρη)

 

 

 

 ΥΛΙΚΑ

           ή  70γρ σε αναλογία 1:3
  • 1 βανίλια
  • 200 γρ  βούτυρο αγελάδος
  • ξύσμα και χυμό από 2 πορτοκάλια ( ο χυμός 40 γρ)
  • 50 γρ φρέσκια μαγιά ( 2 συσκευασίες των 25γρ) ΚΑΙ  1 φακελάκι ξηρή ( 8 γρ )
  • 300 γρ ( 1,5 φλ.τσαγιού ) νερό
  • 1 κ.σούπας μπέικιν πάουντερ
  • 900 γρ αλεύρι ζέας   ή   ντίνκελ 
  • 3 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 15 γρ μαχλέπι σκόνη
  • 5 γρ κακουλέ
  • μια τσιμπιά αλάτι 
 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα ανάβουμε τον φούρνο στους 50 βαθμούς να είναι ζεστός
 Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το "ζαχαρούχο με στέβια" , το νερό , βούτυρο , το χυμό πορτοκάλι και το ξύσμα , την στέβια , το μαχλέπι και το κακουλέ (αν θέλετε και 1/2 κ.γλ. μαστίχα σκόνη)
Ανάβουμε το μάτι σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε  καλά
Οταν ζεσταθεί λίγο ( βάζουμε το μικρό μας δάχτυλο και ελέγχουμε )
ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΨΕΙ..ΜΟΝΟ ΝΑ ΖΕΣΤΑΘΕΙ ΕΛΑΦΡΑ
Σβήνουμε τον φούρνο μας.
Τώρα έχουμε ένα ζεστό μέρος που θα φιλοξενήσει για αρκετή ώρα την ζύμη μας
Παίρνουμε ένα φλιτζάνι  από το χλιαρό μείγμα της κατσαρόλας το βάζουμε σε ένα μπολάκι και διαλύουμε μέσα την φρέσκια μαγιά και την ξηρή ανακατεύοντας πολύ καλά
Προσθέτουμε τις 3 κ.σ. κορν φλαουρ  ανακατεύουμε  καλά ,σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στον ζεστό μας φούρνο για 15 λεπτά

Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά και τα ρίχνουμε στο μείγμα υγρών στην κατσαρόλα ανακατεύοντας πολύ καλά
Σε μια λεκάνη ρίχνουμε όλο το υπόλοιπο αλεύρι ( το έχουμε ζυγίσει από την αρχή) το μπέικιν , την ενεργοποιημένη μας μαγιά (έχουν περάσει 15 λεπτά)  το μείγμα υγρών από την κατσαρόλα (το έχουμε διατηρήσει ζεστό) και μια τσιμπιά αλάτι
Ανακατεύουμε απλώς με ένα κουτάλι και παίρνουμε μια "χούφτα" ή μια σπάτουλα και αρχίζουμε να κάνουμε διπλώματα
 

 
 Δεν ζυμώνουμε καθόλου !!
Η ζύμη θα κολλάει στα χέρια μας γι αυτό και χρησιμοποιούμε την σπάτουλα
ΔΕΝ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΑΛΕΥΡΙ  (είναι όλα τα υλικά υπολογισμένα)
 Σκεπάζουμε με μεμβράνη , από πάνω μια πετσετούλα και το βάζουμε στον φούρνο ( θα είναι ακόμα λίγο ζεστός δεν θέλουμε να είναι πολύ)
Το αφήνουμε ακριβώς για 1 ώρα ( οχι παραπάνω)
Στρώνουμε ένα μεγάλο ταψί με λαδόκολλα.
Λαδώνουμε ελαφρά τον πάγκο και τα χέρια μας και αδειάζουμε την φουσκωμένη μας ζύμη 
( αφού την ξεφουσκώσουμε πρώτα) και παίρνουμε ένα κομμάτι ζύμη.
Ανοίγουμε ένα στρογγυλό δίσκο και κόβουμε τρίγωνα ( όπως στη φωτό)
Μπορούμε να κάνουμε πουγκάκια κόβοντας στρογγυλά πιτάκια και βάζοντας στη μέση μερέντα τα κλείνουμε..Βάλτε την φαντασία σας να δουλέψει ως προς τα σχέδια!!


  Φτιάχνουμε την "μερέντα με στέβια"
 
Βάζουμε ένα κουταλάκι από την μερέντα μας  και τυλίγουμε
 
 


Τα τοποθετούμε στο ταψί με την λαδόκολλα ( να υπάρχει απόσταση μεταξύ τους) και τα βάζουμε για ακόμα 1 ώρα στο φούρνο να φουσκώσουν
Μετά από 1 ώρα τα βγάζουμε και με ένα πινέλο πολύ απαλά απλώνουμε 1 αυγό ελαφρώς χτυπημένο

Ανάβουμε τον φούρνο μας στους 180 ΑΝΤΙΣΤΑΣΕΙΣ ( οχι αέρα) και ψήνουμε τα κρουασανάκια  μας για 25 λεπτά 
Οχι παραπάνω !! Είμαστε πολύ προσεκτικοί γιατί αρπάζουν αμέσως !!
Τα βγάζουμε από τον φούρνο , τα αφήνουμε 2 ώρες να κρυώσουν καλά και τα τυλίγουμε οπωσδήποτε με μεμβράνη ( έτσι θα διατηρηθούν αφράτα ) ή αν κάνουμε μικρούλια τα πασπαλίζουμε με στέβια άχνη και τα προσφέρουμε αμέσως
 
 

Φτιάξτε το στα μικρούλια σας για ένα υγιεινό σνάκ με την εγγύηση υπέροχης γεύσης της stevia Parana και εμένα!!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...