εκτυπωση

Σάββατο 13 Μαΐου 2017

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΕΛΑ..με στέβια & κανέλα κευλάνης

 

ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΕΛΑ..με στέβια & κανέλα Κευλάνης

 

 ΥΛΙΚΑ

  • 1 συσκευασία Morfat creamy (φυτική σαντιγί με χαμηλά λιπαρά χωρίς ζάχαρη στο σιδερένιο κουτί)
  • 1 εβαπορέ λάιτ 410 γρ
  • 230 γρ "ζαχαρούχο με στέβια"
  • 5 γρ ζελατίνη ( 2,5 φύλλα)
  • 1 κ.σ. υγρή βανίλια
  • 2 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης
  • μια τσιμπιά αλάτι ( δίνει ωραία γεύση και δεν επιτρέπει το κρυστάλλωμα )

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πρώτα θα φτιάξουμε το "ζαχαρούχο με στέβια" ως εξής  

  • 120 γρ σκόνη ( πούδρα ) άπαχο γάλα
  • 2 κ.γλ. υγρή στεβια
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ νερό
Τα βάζουμε όλα μαζί σε ένα μπολ και με το σύρμα τα χτυπάμε πολύ καλά.
Αυτό μας δίνει 230 γρ έτοιμο ζαχαρούχο με στέβια

Εχουμε απο την προηγούμενη μέρα στο ψυγείο την morfat και το εβαπορέ να είναι παγωμένα

Αδειάζουμε στον κάδο του μίξερ την morfat και το ζαχαρούχο και το βάζουμε σε λειτουργία στην δυνατή ταχύτητα

Βάζουμε ένα μπολ με κρύο νερό και μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης 
Απο το εβαπορέ βάζουμε σε ένα μπρίκι ένα φλ.καφέ να ζεσταθεί καλά

Ρίχνουμε αργά-αργά το παγωμένο εβαπορέ  στον κάδο του μίξερ και το αλάτι ενώ συνεχίζουμε να χτυπάμε

Στύβουμε τα φύλλα ζελατίνης καλά και τα ρίχνουμε στο ζεστό εβαπορέ ανακατεύοντας να διαλυθεί πολύ καλά   

Ρίχνουμε και αυτό το μείγμα στο κάδο του μίξερ καθώς και τα 2 κ.γλ. κανέλα Κευλάνης

Χτυπάμε ακόμα για 5 λεπτά..θα γίνει αφρός!!

Αδειάζουμε το μείγμα σε μπολ με καπάκι ή το καλύπτουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στην κατάψυξη για 1 ώρα ακριβώς

Μετά από μία ώρα το βγάζουμε και το χτυπάμε ξανά στο μίξερ για 2 λεπτά
Επαναλαμβάνουμε το ίδιο μετά απο 1 ώρα και τέλος!!

ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΓΩΤΟΜΗΧΑΝΗ μετά την πρώτη 1 ώρα το βάζουμε εκεί ,το χτυπάμε 10 λεπτά και το βάζουμε κατάψυξη χωρίς άλλη επανάληψη  

 ΠΑΓΩΤΟ ΚΑΝΕΛΑ ΜΕ ΣΤΕΒΙΑ λοιπόν και απολαύστε το χωρίς τύψεις!!

(Πρίν το σερβίρουμε το αφήνουμε 15 λεπτά έξω εκτός κατάψυξης όπως κάνουμε σε όλα τα σπιτικά παγωτά )


ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕΙ Η ΚΑΝΕΛΑ ΒΑΖΟΥΜΕ 2 κ.σ. ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟ !!

 


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...