εκτυπωση

Κυριακή, 21 Μαΐου 2017

ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ..!!!! ( Με στέβια)


ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ..!!!! ( χωρίς ζάχαρη..)

ΥΛΙΚΑ
  • 250 γρ μπισκότα ολικής χωρίς ζάχαρη ( digestive )
  • 100 γρ βούτυρο λάιτ
  • 1 κ.γλ. στέβια σε αναλογία 1:3   ή   1  κ.σ.  ζάχαρη καρύδας   ή   15 σταγόνες υγρή στέβια 
  • 250 γρ φυτική κρέμα ( στο σιδερένιο κουτί)
  • 250 γρ Ζαχαρούχο γάλα με στέβια 
  • 200γρ εβαπορέ λάιτ
  • 200 γρ σοκολάτα με στέβια + 80γρ εβαπορέ λάιτ  (γκανάζ)

Για την συνταγή "Ζαχαρούχο με στέβια" πατήστε εδω..http://syntagesgiadiabitikoys.blogspot.gr/2016/06/blog-post_19.html

Τρίβουμε στο μούλτι τα μπισκότα (κρατάμε 30 γρ )μαζί με την στέβια ή την ζάχαρη καρύδας και προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο

Απλώνουμε σε φόρμα με αποσπώμενο  στεφάνι και το ψήνουμε για 10 λεπτά στους 170 αέρα
Μπορούμε και να μη το ψήσουμε!! οπότε το βάζουμε στο ψυγείο για 10 λεπτά

Φτιάχνουμε το ζαχαρούχο μας και στο μπολ του μίξερ αδειάζουμε την φυτική κρέμα ( morfat στο σιδερένιο κουτί) και αρχίζουμε να χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα 

Ρίχνουμε λίγο - λίγο το ζαχαρούχο και το εβαπορέ ενω συνεχίζουμε το χτύπημα για 3 λεπτά

Οταν είναι έτοιμο τρίβουμε μέσα τα 30γρ μπισκότα που κρατήσαμε

Αφήνουμε την φόρμα με το ψημένο μπισκότο να κρυώσει και απλώνουμε την κρέμα που ετοιμάσαμε

Το βάζουμε στο ψυγείο για 30 λεπτά και ετοιμάζουμε την γκανάζ

Σε ενα κατσαρολάκι βάζουμε το εβαπορέ να ζεσταθεί και ρίχνουμε μέσα την σοκολάτα

Αποσύρουμε απο την φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς πολύ καλά να λιώσει η σοκολάτα και να ομογενοποιηθεί

Βγάζουμε την φόρμα απο το ψυγείο και ρίχνουμε απο πάνω την γκανάζ...

Την απλώνουμε να πάει παντού και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για 6 ώρες τουλάχιστον


 Αφαιρούμε προσεκτικά το στεφάνι ( αφου με το μαχαιράκι το κάνουμε γύρω-γύρω) και....


η   ΤΟΥΡΤΑ ΜΠΙΣΚΟΤΟ είναι έτοιμη..!!!!




Πολύ εύκολη , νόστιμη , δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από μια κανονική τούρτα έχει όμως τις μισές θερμίδες!!!




 ΑΠΟΛΑΥΣΤΕ ΤΗΝ...!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...