εκτυπωση

Τετάρτη, 24 Μαΐου 2017

Παγωτό σοκολάτα με σιρόπι αγαύης ( ή μέλι)

 

Παγωτό σοκολάτα με σιρόπι αγαύης ή μέλι

 

ΥΛΙΚΑ 
  • 250 γρ φυτική σαντιγί άγλυκη με χαμηλά λιπαρά ( στο σιδερένιο κουτί)
    από άπαχο γάλα και φυτικά λιπαρά. (αφήνουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ)
  •  410 γρ εβαπορέ λάιτ (παγωμένο από το ψυγείο)
  • 125 γρ ( 1/2 φλ.τσ.) σιρόπι αγαύης   ή   σφενδάμου  ή  μέλι
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 250 γρ άπαχο σοκολατούχο γάλα 0% λιπαρά χωρίς ζάχαρη ( Milco free)
  • 100 γρ σοκολάτα γάλακτος  ( ή αμυγδάλου ) με στέβια 
  • 2 βανίλιες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
 
Βάζουμε το milco free σε μια κατσαρόλα να ζεσταθεί αρκετά ανακατεύοντας κατα διαστήματα για να μη πιάσει κάτω.
Οταν βγάλει ατμούς ( οχι να βράσει) αποσύρουμε απο την φωτιά και ρίχνουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια
Ανακατεύουμε καλά εως να λιώσει και προσθέτουμε το αλάτι και το κακάο
Το αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει καλά και πάμε στο μίξερ..
 
Αδειάζουμε την παγωμένη φυτική σαντιγί στον κάδο του μίξερ  και χτυπάμε στην δυνατή ταχύτητα ρίχνοντας αργά-αργά το εβαπορέ λάιτ.
 
Χτυπάμε για 3 λεπτά και ρίχνουμε την αγαύη ( ή μέλι για όσους δεν έχουν πρόβλημα διαβήτη)   το μείγμα milco-σοκολάτα που πρέπει να έχει κρυώσει και τις βανίλιες
 
Χτυπάμε ακόμα για 2 λεπτά και το μεταφέρουμε σε μπολ με σκέπασμα .
Το βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον για 6 ώρες
 
Η αγαύη (και το μέλι)  όπως & το αλάτι δεν επιτρέπουν στο παγωτό μας να κάνει κρυστάλλους και γι αυτό δεν χρειάστηκε να το χτυπάω ανά 1 ώρα αφού παγώσει 
 
Πάντα τα σπιτικά παγωτά πριν τα σερβίρουμε τα αφήνουμε έξω από την κατάψυξη για 15 λεπτά 
 
 
ΚΑΛΗ ΣΑΣ ΑΠΟΛΑΥΣΗ 

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...