εκτυπωση

Κυριακή, 7 Μαΐου 2017

Πανακότα βανίλια λάιτ με στέβια

 

Πανακότα βανίλια λάιτ με στέβια


 ΥΛΙΚΑ 

  • 500γρ φρέσκο άπαχο γάλα με χαμηλά λιπαρά
  • 500 γρ  κρέμα γάλακτος με χαμηλά λιπαρά
  • 7 φύλλα ζελατίνας  ( 14 γρ )
  • 120 γρ κρυσταλλική στέβια Parana με αναλογία 1:1 ( 1 κ.σ. στέβια=1 κ.σ ζάχαρη)
  • 2 βανίλιες

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε μπολ με κρύο νερό να μουλιάσουν.
Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το γάλα , στέβια , βανίλιες και το ζεσταίνουμε πολύ ανακατεύοντας συνεχώς έως να βγάλει ατμό (πριν φουσκώσει )
Το αποσύρουμε από την φωτιά  στύβουμε καλά τις ζελατίνες και τις ρίχνουμε μέσα
Ανακατεύουμε πολύ καλά και ρίχνουμε την κρύα  κρέμα γάλακτος
Ενα τελευταίο ανακάτεμα και μοιράζουμε σε ποτήρια ή σε φόρμα

Τοποθετούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες πρίν απολαύσουμε το αγαπημένο μας εύκολο γλυκάκι χωρίς τύψεις!!

Από πάνω έβαλα μαρμελάδα με στέβια parana γεύση φράουλα και φρέσκια φράουλα



 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...