εκτυπωση

Πέμπτη, 1 Ιουνίου 2017

Γλυκό κουταλιού κεράσι με στεβια !!!

 

Γλυκό κουταλιού κεράσι με στεβια !!!


 ΥΛΙΚΑ

  • 1 κιλό κεράσια
  • 3 κουταλάκια του γλυκού ( 45 σταγόνες το κάθε κουταλάκι) υγρή stevia Parana 
  • 1 βανίλια
  • 1 ποτηράκι του κρασιού νερό
  • 2 μεγάλα ζουμερά λεμόνια
  • 2 φύλλα αρμπαρόριζα  ή  2 ξυλάκια κανέλα
  • 5 γρ ( 2,5 φύλλα) ζελατίνη 
Πλένουμε καλά τα κεράσια και τα βάζουμε σε μπολ με κρύο νερό όπου έχουμε στύψει μέσα 
1 λεμόνι  αφήνοντας και την λεμονόκουπα
ΔΕΝ βγάζουμε τα κοτσανάκια ακόμα!!!
Τα αφήνουμε ετσι για 5 ώρες..( θέλουμε να παραμείνουν τραγανά στο βράσιμο και να μη λιώσουν)
Αφού περάσουν 5 ώρες  χύνουμε το νερό , βγάζουμε τα κοτσανάκια και παίρνουμε δίπλα μας ένα ποτήρι του κρασιού νερό και μια κατσαρόλα

Κάτω από την κατσαρόλα ( για να πέφτει εκεί το ζουμάκι που θα βγάλουν ) αφαιρούμε με το ιδικό εργαλείο ( ή με ένα καλαμάκι λεπτό) τα κουκούτσια και τα ρίχνουμε μέσα στο ποτήρι με το νερό


 Αφού ολοκληρώσουμε το καθάρισμα σουρώνουμε το νεράκι ( πετάμε τα κουκούτσια )
και το ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα κεράσια
Προσθέτουμε την υγρή στέβια , την βανίλια , αρμπαρόρυζα και βάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι της κουζίνας ( στο 9 )
Οταν αρχίσει να βράζει το χαμηλώνουμε (στο 5) και βράζουμε ακριβώς για 8 λεπτά 
ΧΩΡΙΣ να ανακατέψουμε καθόλου με κουτάλι!! ( αυτό είναι πολύ βασικό)

Απλώς κουνάμε την κατσαρόλα κυκλικά όταν θέλουμε να ανακατέψουμε 

Μουλιάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 3 λεπτά 

Μετά από 8 λεπτά βρασίματος λοιπόν σβήνουμε την φωτιά αφήνοντας όμως την κατσαρόλα πάνω στο μάτι , αφαιρούμε την αρμπαρόριζα , στύβουμε το λεμόνι και ρίχνουμε μέσα τον χυμό

Στύβουμε τη μουλιασμένη ζελατίνη και την ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα με το καυτό γλυκό 
Κουνάμε πολύ καλά και κυκλικά την κατσαρόλα και μόνο τώρα με μια ξύλινη κουτάλα ανακατεύουμε πολύ-πολύ απαλά ώστε να λιώσει καλά η ζελατίνη

Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το γλυκό μας να κρυώσει .
Αφού έχει κρυώσει καλά το βάζουμε σε βάζο με καπάκι ( ακόμα το σιροπάκι θα είναι υγρό πολύ) και το αφήνουμε στο ψυγείο 

Την επόμενη μέρα ή και μετά από μερικές ώρες στο ψυγείο του σιρόπι του γλυκού μας θα είναι ακριβώς σαν να έχουμε βάλει ζάχαρη!!
Η ζελατίνη έκανε την δουλειά της κι εμείς θα απολαύσουμε ένα υπέροχο γλυκό κουταλιού κεράσι χωρίς ζάχαρη , χωρίς ενοχές , απόλυτα υγιεινό και διαιτητικό!!



Μαρία Κούρτη.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...